Šport > Košarka
15 ogledov

Nesterović v Londonu

Rašo Nesterović, Košarka brez meja Benjamin Kovač
Slovenska delegacija Eurobasketa 2013 z ambasadorjem Rašom Nesterovićem se je v minulih dneh mudila v Londonu, kjer je na svetovnem turističnem sejmu WTM London predstavljala in promovirala največji dogodek v zgodovini samostojne države.

Slovenska delegacija je na sejmu Evropsko prvenstvo predstavljala tujim novinarjem in zainteresirani splošni javnosti ter navezala stike za morebitne poslovne priložnosti v prihodnjem obdobju.

Na slovenski stojnici, katere ključni partner je bil tokrat Turizem Ljubljana, ki je v sodelovanju z Eurobasketom 2013 in KZS pripravil promocijsko ozadje z Jako Lakovičem in Erazmom Lorbkom v glavnih vlogah, je Nesterović podpisoval žogice in se fotografiral z vsemi zainteresiranimi, skupaj z direktorjem Alešem Križnarjem vse v letu 2013 povabil v Slovenijo, gostoval pa je tudi na znamenitem radiu BBC sport.

Za Eurobasket 2013 je to prva večja mednarodna promocija, ki jih bo v prihodnjih mesecih še več, vse seveda z namenom, da Slovenijo in prvenstvo obišče čim več tujih košarkarskih navdušencev, ki bodo skupaj z najštevilčnejšimi reprezentančnimi navijači na zadnjih tekmovanjih v Evropi pričarali izjemno vzdušje.

World Trade Market (WTM) London je eden izmed največjih svetovnih turističnih sejmov, ki gosti več kot 46.000 profesionalnih turističnih delavcev (približno 5000 razstavljavcev) in več kot 3000 novinarjev iz nekaj manj kot 200 držav celega sveta. V letu 2012 poteka že 33. izvedba tega sejma, na katerem se že vrsto let predstavlja tudi Slovenija.

Tudi vlada o EP

Se je pa danes s košarkarskim EP 2013 ukvarjala tudi vlada RS, in sicer je na današnji seji sprejela sklep o spremembi sklepa v zvezi z evropskim prvenstvom v košarki 2013 in s tem povezano pripravo strokovne podlage za sofinanciranje športne infrastrukture. Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport nalaga, da v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi Jesenice, Koper, Celje in Ljubljana, prireditelji tekem evropskega prvenstva v košarki 2013, pripravi strokovne podlage, po katerih bo skladno z opredeljenimi postopki, pogoji in merili za porabo sredstev kohezijske politike v Sloveniji sprejela odločitev o morebitnem sofinanciranju potrebnih investicij iz naslova Operativnega programa krepitve regionalnega razvoja potencialov za obdobje 2007-2013, prednostna usmeritev: športno-rekreacijska infrastruktura.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.