Šport > Košarka
8069 ogledov

Nesteroviću z računa ukradli ogromno vsoto

Rašo Nesterović bo preostanek letošnje sezone prebil v bolniški postelji. (Foto: Žurnal24 main
Nekdanji slovenski košarkar ter trenutni generalni sekretar KZS-ja Radoslav Nesterović je s še trojico neimenovanih NBA igralcev vplačal visok znesek v finančni inštitut v Lugano, od koder so mu ves denar ukradli.

Mnogi športniki, med njimi tudi NBA zvezde, se ob svojih astronomskih plačah pogosto po pomoč obrnejo k finančnim strokovnjakom, ki jim svetujejo, kako čim koristneje vložiti svoj denar. Pogosto pa so lahko tudi žrtve različnih prevar To je na svoji lastni koži občutil nekdanji slovenski košarkarski zvezdnik Radoslav Nesterović, ki je očitno verjel napačni osebi.

Novice: Pri KZS jezni, pojavile so se težave z registracijo Dončića - Rašo Nesterović Potrjeno Šport Nesterović bo obdržal svojo funkcijo

Popularni Rašo je s še tremi neimanovanimi NBA igralci svoj denar vložil v finančni inštitut v Luganu, saj je računal, da bo tam na varnem pod finačnim strokovnjakom iz Ticina. Toda 15 milijonov frankov je skrivnostno izginilo z računa, Nesterović pa je izgubil kar 8 milijonov frankov.

Luka Dončić Slovenija Dončić nedosegljiv Šport Nesterović: Dončić bo moral hitro odrasti

Švicarsko sodišče se je odločilo, da pozove slovenskega košarkarja na zaslišanje, da bi dodatno preverili vse podrobnosti, medtem ko so finančnega prevaranta že prijeli, a ga nato tudi izpustili. Za denarjem zaenkrat ni ne duha, ne sluha, finančni "strokovnjak" pa pravi, da naj bi ga zapravil na stavnicah.

nesterović popovich san antonio spurs | Avtor: EPA EPA

43-letni Nesterović sicer velja za enega izmed najboljši slovenskih košarkarjev vseh časov. V ligi NBA je preživel 11 sezon, najbolj uspešna pa je bila 2004/05, ko je s svojim San Antonio Spurs prišel do naslova NBA prvaka. Preko luže je nastopal še za Minnesoto Timberwolves, Toronto Raptors ter Indiano Pacers, medtem ko je v Evropi igral za Partizan, Olimpijo, PAOK, Kinder Bologno in Olympiacos. Ta izjemni center je svojo kariero končal septembra leta 2011. Od leta 2014 je generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije.

Novice: Pri KZS jezni, pojavile so se težave z registracijo Dončića - Rašo Nesterović Kamp Šport V družbi košarkarskih legend tudi Nesterović
Komentarjev 1