Šport > Košarka
233 ogledov

"Ni šlo za maščevanje Sloveniji"

slovenija španija kvalifikacije Epa
Španija se je v kvalifikacijski tekmi za SP 2019 Sloveniji oddolžila za poraz v polfinalu evropskega prvenstva.

Aktualni evropski prvaki Slovenci so morali na drugi tekmi kvalifikacij za SP 2019 priznati premoč španski izbrani vrsti. Obe ekipi sta igrali močno oslabljeni, na koncu pa je kljub odličnim predstavam Gašperja Vidmarja in Klemna Prepeliča slavila Španija.

Rado Trifunović Po tekmi Šport "Španci bodo še prišli v Slovenijo"

Med najzasluženjšimi igralci za zmago domače ekipe je bil Sergi Vidal, ki je zadel šest od sedmih poskusov izza črte in tekmo končal z 21 točkami.

gašper vidmar Ne med mojo stražo! Šport Vidmar z epsko banano 'nasitil' Španca

"Lepo je bilo premagati Slovenijo. Pogrešali smo nekatere pomembne igralce, oni prav tako, zato ne moremo govoriti o ponovitvi polfinalnega obračuna na evropskem prvenstvu. Šlo je za ponos. Želeli smo si zmage, pa naj stane, kar hoče," jpovedal Vidal in zanikal, da je furijo gnala želja po maščevanju.

"Odigrali smo kot ekipa z veliko začetnico. Posamezniki so dali prednost moštvu. Jaz sem eden izmed veteranov. Imam dovolj izkušenj v pomembnih trenutkih, da znam odreagirati. Trener je želel, da je v vsaki postavitvi vsaj en veteran. Pomagal sem s koši in z izkušnjami," je dodal 36-letni branilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.