Šport > Košarka
35994 ogledov

Noro! Poglejte si, kakšen grafit se je pojavil sredi Dallasa!

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Mesto Dallas resnično ceni svojega košarkarskega heroja!

Nobena skrivnost ni, da je Luka Dončić eden najbolj priljubljenih prebivalcev Dallasa. Košarkarski čudežni deček je namreč popolnoma prebudil počasi pozabljeno NBA ekipo, ki skoraj deset let ni dosegla kakšnega zavidljivega uspeha.

Ekipa je igrala slabo, v ekipi ni bilo praktično nobenega zvezdnika z izjemo ostarelega Dirka Nowitzkega, njihove tekme so se vse redkeje prenašale po glavnih športnih mrežah, mesto, ki že tako živi predvsem za ameriški nogomet in svoje Dallas Cowboys, pa je počasi izgubljalo svojo ljubezen do košarke.

Nato pa je prišlo na vrsto to čarobno poletje 2018, ko so na naboru uspeli dobiti Luko Dončića in nič več ni bilo isto. Dallas se je ponovno okužil s košarko. Dallas je imel novega kralja!

Dončićeva priljubljenost v Dallasu se lahko praktično vidi na vsakem koraku, medtem ko je stvari še nekoliko dlje popeljal ulični umetnik Juan Velazquez, ki je sredi mesta narisal ogromen grafit v čast njihovemu košarkarskemu božanstvu.

Tako imenovani "mural" stoji na aveniji Saner v Dallasu, umetnik pa je svoje najnovejše delo že delil preko socialnih omrežij ter požel številne navdušene komentarje, oglasili pa so se tudi nekateri Slovenci, ki so umetnika povabili v Slovenijo, da bi kaj podobnega ustvaril še tukaj.

Komentarjev 2
Sorodne novice