Šport > Košarka
14312 ogledov

Dallas naj bi ga opazoval! Bo veliki Dončićev prijatelj združil moči z Luko?

Luka Dončić Dennis Smith mlajši Profimedia
Dallas Mavericks naj bi bila ena izmed ekip, ki si bo v živo ogledala zasebni trening Dennisa Smitha mlajšega.

Nekdaj je veljal za enega najbolj vročih mladih igralcev lige NBA, zdaj pa se muči z iskanjem nove ekipe. Gre seveda za Dennisa Smitha mlajšega, ki bo organiziral zaseben trening za izbranih deset NBA ekip, katerim bo poizkusil dokazati, česa je še vedno sposoben. Med omenjenimi ekipami naj bi bili tudi Dallas Mavericks, ki so že dobili povabilo in se tudi nameravajo odzvati.

Smith je sicer svoja najboljša leta preživel ravno pri Dallasu, ko je navdušil v svoji prvi sezoni, a je imel velike težave z glavnim trenerjem Rickom Carlislom, ki se je redno spravljal nanj, saj je vodstvu ekipe zameril, da je na naboru izbralo Smitha namesto Donovana Mitchella.

Mladi košarkar se je tako znašel v nemilosti trenerja in kljub solidnim predstavam se je njegova minutaža in vloga v ekipi zmanjševala, na koncu pa je bil po zgolj letu in pol v dresu Maverickov zamenjan k New York Knicks v menjavi za Kristapsa Porzingisa. Pomagalo ni niti veliko prijateljstvo s prvim zvezdnikom ekipe Luko Dončićem, ki je večkrat izpostavil, kako lepo ga je Smith sprejel, kljub temu da igrata na isti poziciji, in mu bil največja podpora v času, ko se je privajal na nov način življenja.

Luka Dončić Dennis Smith mlajši | Avtor: Profimedia Profimedia

Smith je sicer v prvi sezoni povprečno dosegal kar 15,1 točk, 3,8 skokov in 5,2 asistenc na tekmo, v pol sezone, ki jo je preživel v ekipi s svojim velikim slovenskim prijateljem, pa je povprečno dosegal 12,9 točk, 3 skoke in 4,3 asistence na tekmo, a ob bistveno boljšem odstotku meta iz igre, kot prejšnjo sezono. Pri svojih akcijah pa se je zanašal predvsem na svoje atletske sposobnosti in napadih na obroč.

Bivši Maverick, ki naj bi si močno želel vrnitve v Dallas, je novinarju spletne strani DallasBasketball Daltonu Triggu tudi razložil, zakaj se mu zdi, da bi se odlično vklopil v trenutno zasedbo ekipe iz Teksasa. "Potrebujejo nekoliko več atletskih sposobnosti, nekoga ki se lahko prebije do obroča in je močan v protinapadih. In sploh ni vprašanje, kaj vse lahko prinesem na obrambni polovici."

Smith se vse od selitve iz Dallasa ni ravno izkazal, ukvarjal se je tudi s številnimi poškodbami, v zadnjih treh sezonah pa je za tri različne ekipe odigral vsega skupaj le 94 tekem (ena sezona ima v rednem delu 82 tekem), od tega jih je v prvi postavi začel 16. V zadnji sezoni pri Portland Trail Blazers je povprečno beležil le 5,6 točk, 2,4 skoka in 3,6 asistenc na tekmo.

Seveda se tudi pojavlja vprašanje, koliko Smith sploh paše v sodobno NBA, kjer se praktično od vseh branilcev (in tudi že vseh ostalih košarkarjev) pričakuje, da znajo metati za tri točke, medtem ko je za Smitha ravno met z razdalje največja težava. A vseeno se zdi, da pri komaj 24 letih tudi Dennis Smith mlajši še lahko nekaj ponudi ligi, če ga bodo le trenerji znali uporabiti na pravi način.

Dennis Smith jr. in Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Če ne drugega, pa bi s prihodom Smitha pri Dallasu močno razveselili svojega prvega zvezdnika Dončića, ki je pred kratkim ostal brez svojega najboljšega klubskega prijatelja Bobana Marjanovića, prav tako pa niso poizkusili pripeljati niti Gorana Dragića, ki je bil to poletje prost igralec.

In kaj si o morebitni vrnitvi v Dallas misli Smith: "Seveda si je želim, saj dobro veste to!" je bil neposreden nekdanji Maverick. Zdaj mora le še prepričati vodstvo Dallasa. Zasebni trening v Las Vegasu bo zagotovo primeren trenutek za to.

Ni šlo za denar Šport Cuban povedal resnico o Brunsonu: "Sploh nismo imeli priložnosti"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice