Šport > Košarka
15294 ogledov

Preskočil Dončića in zabil za zmago

Tyler Currie Profimedia
Luka Dončić pomagal pri zmagi na tekmovanju v zabijanju.

V Parizu je ta konec tedna potekal velik turnir v ulični košarki, kot zastopnika znamke Jordan Brand pa sta na 'streetball' spektaklu sodelovala tudi velika NBA zvezdnika Zion Williamson in Luka Dončić.

Slovenski zvezdnik je bil tako v središču pozornosti francoskih ljubiteljev košarke, ki so si na tekmovanju sicer lahko v moški konkurenci ogledali 16 vrhunskih ekip iz desetih držav, med njimi tudi slovensko, v ženskem delu tekmovanja pa je sodelovalo osem ekip.

Del pariškega spektakla je bilo tradicionalno tudi tekmovanje v zabijanju, ki so se ga udeležili štirje svetovno znani 'dunkerji'. V konkurenci še treh rojakov je zmagal Američan Tyler Currie. Ta je tokrat premagal lanskega zmagovalca Tonyja Crosbyja II., Christopherja Spella in Anthonyja Hamiltona Jr.

Currie je v zmago 'vključil' tudi Dončića. Zvezdnik Dallasa je prijel žogo in jo držal za glavo, Currie pa je vzel zalet, se odrinil, vzel žogo iz Ljubljančanovih rok, ga preletel in zabil za zmago. Dončić tako še med sezonama zbira pomembne asistence.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice