Šport > Košarka
14240 ogledov

Na spektaklu leta tudi Luka Dončić, navijači Dallasa nezadovoljni

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić se bo udeležil največjega spektakla ulične košarke na svetu.

"Quai 54", največji turnir ulične košarke, se vrača ta vikend (9.-10. julij) na ulice Pariza in ponovno se nam obeta pravi spektakel, tokrat tudi v družbi Luke Dončića, ki naj bi se kot eden ambasadorjev znamke Jordan udeležil dogodka.

Slovenski superzvezdnik je namreč že potrdil svojo udeležbo. Najboljši igralec NBA ekipe Dallas Mavericks je namreč na socialnih omrežjih objavil posnetek, na katerem nosi majico z motivom turnirja, obenem pa obljubi, da se bo ta vikend pojavil na slovitem turnirju.

Toda Luka ne bo sam! Kot je pojasnil v posnetku, bo s seboj pripeljal tudi slovensko ekipo, ki bo tako del velikega spektakla, ko bodo igrišče pred samim Eifflovim stolpom zasedli številni akrobati, glasbeniki ter predvsem najboljši igralci ulicne košarke na svetu.

Letos bo že 17. leto, odkar se ta legendarni turnir odvija v Parizu, pod samim vznožjem Eifflovega stolpa. Med seboj se bo za naslov udarilo 16 različnih moških ekip (iz 10 različnih držav) ter 8 različnih ženskih ekip. Med moškimi ekipami bo tako nastopila tudi slovenska ekipa.

Poleg moškega in ženskega turnirja bodo na sporedu tudi tekmovanje v zabijanju, tekmovanje v metanju trojk ter tekmovanje v metu s sredine igrišča.

Zaenkrat še sicer ni uradno potrjeno, ali bo Luka zgolj eden izmed častnih gostov, ali bo na turnirju tudi zaigral, a vsaj po trenutnih napovedih naj bi ga videli nastopati za slovensko ekipo, realen pa se zdi tudi nastop v metih s sredine igrišča, v katerih sicer blesti.

Lukova odločitev pa je na socialnih omrežjih naletela na kar nekaj neodobravanja s strani Dallasovih navijačev, ki si predvsem želijo, da bi si v času med obema sezonama nekoliko odpočil svoje telo.

Medtem ko večina NBA zvezdnikov počiva na zasluženem oddihu in se počasi že pripravlja na novo sezono, je Luka najprej nastopal za slovensko reprezentanco na kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo, medtem ko ga kmalu čakajo nove reprezentančne obveznosti, saj se bo Slovenija kmalu začela pripravljati na septembersko Evrospko prvenstvo.

In ko ima končno nekaj časa za počitek, se je Dallasov zvezdnik odločil, da se odzove povabilu na Quai 54 in dodatno tvega kakšno poškodbo.

Tudi sama moštva redko rada vidijo, da se njihovi športniki preizkušajo znotraj drugih tekmovanj, a vsaj pri Dallasu izgleda, da jih takšne stvari ne motijo. Medtem ko druge ekipe nasprotujejo igranju njihovih zvezdnikov za reprezentanco, je Mark Cuban po drugi strani celo eden največjih navijačev našega Luke, ko ta obleče slovenski dres.

mark cuban luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

A čeprav tudi v primeru turnirja Quai 54 iz ekipe Dallas ni prišel noben ugovor, so se tokrat oglasili nekateri navijači, ki jih skrbijo vse te Lukove obveznosti med dvema klubskima sezonama.

A lahko bi pogledali tudi z druge strani... V prejšnjih letih se je Luki očitalo, da se med sezonama preveč zapusti. Letos temu zagotovo ni tako, saj izgleda v najboljši fizični formi svoje kariere, številne obveznosti pa mu onemogočajo, da bi se morda ponovno nekoliko preveč zapustil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice