Šport > Košarka
29 ogledov

Nowitzki se bo odpovedal denarju

dirk nowitzki EPA
Dirk Nowitzki, zvezdnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks, je obljubil, da bo po izteku pogodbe leta 2014 pristal na zmanjšanje plače. Nemški reprezentant bo teličkom pomagal, da v ekipo privabijo bodisi Chrisa Paula bodisi Dwighta Howarda.

Drugi najbolje plačani košarkar lige NBA Dirk Nowitzki je Marcu Cubanu, lastniku Dallas Mavericks, obljubil, da bo po izteku pogodbe leta 2014 zahteval občutno manj denarja. ''V tem obdobju moje kariere so pomembne samo še zmage,'' je povedal Nowitzki in dodal: ''Ne gre za denar. Cuban je dolgo skrbel zame. Vedno sem mu poskušal poplačati z dobro igro, zato ne verjamem, da se bomo prepirali glede denarja. Želim si predvsem tekmovati. To je moj cilj.''

dirk nowitzki | Avtor: EPA EPA
Nowitzki ima z Dallasom sklenjeno pogodbo do leta 2014, v zadnjem letu pa naj bi zaslužil kar 22.7 milijona dolarjev. Več od njega zasluži samo košarkar Los Angeles Lakers Kobe Bryant.

Telički se želijo pred novo sezono okrepiti bodisi s Chisom Paulom bodisi z Dwightom Howardom. Nowitzki namerava prihodnje leto podpisati dve oziroma triletno pogodbo in obljublja, da bo pristal na manjše plačilo. ''O tem se moramo pogovoriti, vendar sem prepričan, da bo plača občutno manjša,'' je povedal 34-letnik, ki se je teličkom pridružil leta 1998 in več kot desetletje ostal zvest franšizi iz Dallasa. Mavericks so letošnjo sezono končali s petdeset odstotnim izkupičkom (41-41) in prvič po 12 letih zgrešili končnico.

Nowitzki v elitni družbi zaslužkarjev

Dirk Nowitzki je v svoji petnajstletni karieri zaslužil več kot 200 milijonov dolarjev, kar ga uvršča ne peto mesto večne lestvice največjih zaslužkarjev.

1. Kevin Garnett 329 milijonov dolarjev (18 sezon)
2. Shaquille O'Neal 292 milijonov (19)
3. Kobe Bryant 280 milijonov (17)
4. Tim Duncan 225 milijonov (16)
5. Dirk Nowitzki 204 milijone (15)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.