Šport > Nogomet
39 ogledov

Nowitzki za Schumacherja obul kopačke

dobrodelna tekma, Michael Schumacher
1/11
EPA
V Mainzu je potekala dobrodelna nogometna tekma, na kateri so se predstavili številni zvezdniki.

Pred nesrečo ob koncu leta 2013 je Michael Schumacher vsako leto organiziral dobrodelno nogometno tekmo. Odkar je Nemec v zdravniški oskrbi po usodnem padcu na smučanju, njegovi prijatelji in znanci nadaljujejo s tradicijo in so tudi tokrat zbirali denar za številne humanitarne organizacije.

Za žogo so se podili dirkači (Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Fernando Alonso, Felipe Massa, Daniel Ricciardo, Mika Hakkinen, Nico Hulkenberg, Pascal Wehrlein, Timo Glock ...) z Mickom Schumacherjem na čelu, nemška reprezentančna napadalca Lukas Podolski in Miroslav Klose, dogajanju so se pridružili tudi nekateri nekdanji reprezentanti kot sta Arne Friedrich in Simon Rolfes.

Dirk kot Zaza

Tokrat je bil v eni glavnih vlog košarkar Dirk Nowitzki, ta se je projektu pridružil s svojo fundacijo BasKIDball. Visoki član Dallas Mavericks je 20 minut pred koncem tekme streljal enajstmetrovko.

To je izvedel v slogu italijanskega reprezentanta Simoneja Zaze, ki je na Euru 2016 proti Nemčiji žogo po smešnem zaletu poslal visoko čez gol. Nowitzki je bil prav tako nenatančen, kot lahko vidite na priloženem posnetku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.