Šport > Košarka
42 ogledov

Od Jordanovega soigralca do trenerja leta

steve kerr EPA
Košarkarji Toronta in Atlante so le še korak oddaljeni od drugega kroga končnice v ligi NBA. Obe moštvi sta v seriji povedli s 3:2 v zmagah.

Atlanta v svoji dvorani premagala Boston s 110:83, Toronto pa je bil s 102:99 boljši od Indiane. Junak tekme v Torontu je bil DeMar DeRozan s 34 točkami, zadel pa je tudi odločilna prosta meta 13 sekund pred koncem, ko so se gostje, ti so ob koncu tretje četrtine zaostajali za 15 točk (75:90), približali na zaostanek ene točke (100:99). Pri Indiani je 39 točk dosegel Paul George.

Lažje delo je imela Atlanta. Ta je v uvodu sicer že zaostajala z 19:29, z delnim izidom 28:10 pa si je že do polčasa zagotovila prvo obilnejše vodstvo. Dokončno je bila tekma odločena v tretji četrtini, ko so gostitelji dosegli kar 42 točk. Za nameček so gostje na koncu ostali še brez Isiaha Thomasa, ki je na prvih štirih tekmah dosegel 70 točk. Pri Atlanti je bil s 17 koši najbolj učinkovit Mike Scott, Evan Turner je na nasprotni strani dosegel 15 točk.

Kerr v dveh sezonah do razmerja 140:24

Trener moštva Golden State Warriors Steve Kerr je bil izbran za trenerja leta. Njegovo moštvo je v rednem delu zabeležilo 73 zmag in devet porazov, s čimer je izboljšalo dosedanji rekord lige, ki so ga dvajset let imeli igralci Chicago Bulls.

Kerr je bil tedaj sicer član Bikov, ki jim je načeloval Michael Jordan. Z njim je bil petkrat prvak lige, zdaj pa je suvereno postal še trener leta. Pred drugouvrščenim Terryjem Stottsom iz Portlanda je imel nekaj manj kot 50 točk prednosti (te so podeljevali novinarji iz ZDA in Kanade), tretje mesto pa je osvojil Gregg Popovich (San Antonio).

Petdesetletni Kerr je v dveh sezonah kot trener zabeležil razmerje 140:24, ob tem pa je osvojil tudi šampionski prstan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.