Šport > Košarka
11068 ogledov

Odlična novica za ljubitelje košarke ter tudi Slovenijo!

slovenska košarkarska reprezentanca Epa
Evroliga in Fiba našli skupen jezik za koledar 2023/24

Košarkarska evroliga in Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) sta v kratkem skupnem sporočilu za javnost zapisali, da sta dosegli dogovor o oblikovanja enotnega koledarja za klubska in reprezentančna tekmovanja v sezoni 2023/24.

"Fiba in Euroleague Basketball se strinjata, da se bosta v sezoni 2023/24 izognila prekrivanju tekmovanj nacionalnih selekcij in klubov. Hkrati bosta v prihodnjih dvanajstih mesecih nadaljevala iskanje skupnih rešitev za dobro evropske in svetovne košarke. Drugih izjav strani zaenkrat ne bosta dali," se glasi celotno skupno sporočilo za javnost.

Kot je znano, je evropska košarka že več kot dve desetletji razdeljena med evroligo, ki vodi elitno klubsko tekmovanje ter evropski pokal, ter Fibo, ki skrbi za tekmovanja državnih reprezentanc in tretjerazredno klubsko tekmovanje ligo prvakov.

Tako so vsa ta leta moške reprezentance v kvalifikacijah za velika tekmovanja nastopala v okrnjenih zasedbah oziroma brez igralcev iz evrolige ali evropskega pokala. Zaradi tega je imela slovenska reprezentanca v preteklosti tudi precejšnje težave pri uvrstitvi na največja tekmovanja. Tako je recimo kot aktualna evropski prvak moral izpustiti zadnje svetovno prvenstvo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice