Šport > Košarka
7 ogledov

Oklahoma poslala Kobeja na dopust

lakers thunder
1/3
Reuters
Košarkarji Oklahoma City Thunder so s 106:90 dobili peto tekmo polfinala zahodne konference v severnoameriški košarkarski ligi NBA in s 4:1 v zmagah izločili Los Angeles Lakers. V polfinalu lige NBA jih zdaj čaka San Antonio Spurs.

Pri Oklahomi, ki se je drugič zapored zavihtela v finale Zahoda, sta blestela Russell Westbrook in Kevin Durant, ki sta skupaj dosegla 53 točk. Prvi se je ustavil pri 28 točkah, Durant pa je 25 točkam dodal še deset skokov. Na drugi strani je bil pri jezernikih razpoložen le Kobe Bryant, ki je dal 42 točk. "To je korak v pravo smer. Lakers so neverjeten klub. Čudovito je, da smo napredovali, ampak ne smemo se ustaviti," je bil po tekmi navdušen Durant: "Nocoj smo prišli na igrišče z veliko energije in prebili smo se skozi nekaj težav."

Oklahomo je prav Los Angeles izločil v končnici leta 2010, leto kasneje pa kasnejši prvaki iz Dallasa. V letošnji sezoni pa je Oklahomi uspelo maščevanje. Na poti do drugega zaporednega finala na zahodu so izločili prav obe omenjeni ekipi. Zdaj pa jih v polfinalu lige NBA čaka San Antonio, ki je s 4:0 v zmagah izločil Los Angeles Clippers, ob tem pa so ostroge dosegle 18 zaporednih zmag. "To bo miselna sprememba. Moramo igrati proti ekipi, ki že nekaj časa ni izgubila. Moramo biti zmožni premagati San Antonio. So ekipa, ki je skupaj že nekaj časa. Opazujem jih celotno končnico in imajo veliko trikov," pa je bil pred obračun s San Antoniem previden Westbrook.

Boston še zmago od napredovanja

V polfinalu vzhoda je Boston Celtics s 101:85 ugnal Philadelphio 76'ers in prišel do prednosti s 3:2. Brandon Bass je v Bostonu keltom pomagal do tretje zmage v seriji proti Philadelphii. V tretji četrtini je dosegel 18 točk, tekmo pa končal pri 27. Kevin Garnett je dodal 20 točk, Rajon Rondo pa je poleg 13 točk še 14-krat uspešno podal soigralcem. Pri Philadelphii je Elton Brand dosegel 19 točk, Evan Turner pa je v statistiko vpisal 11 točk in deset skokov.

"Imamo nekaj dobrih igralcev v ekipi, ki morajo biti osredotočeni. To mi daje možnost, da sem odprt in da izkoristim priložnosti," je dejal Bass, ki je igrišče zapustil dve minuti pred koncem, gledalci pa so ga nagradili s stoječimi ovacijami. "To je bila ena od tistih tekem, ko smo potrebovali nekaj, kar bo žarelo med nami. Mislim, da je največja razlika njegova energija. Igral je z močjo. Mislim, da se je prepustil," pa je bil nad predstavo Bassa zadovoljen trener keltov Doc Rivers.

Končnica NBA, 2. kolo:

Zahod:
Oklahoma City Thunder : Los Angeles Lakers 106:90
Westbrook 28, Durant 25 in 10 sk., Harden 17; Bryant 42, Gasol 14 in 16 sk., World Peace 11
(Oklahoma City je dobila serijo s 4:1 v zmagah)

Vzhod:
Boston Celtics : Philadelphia 76'ers 101:85
Bass 27, Garnett 20, Pierce 16, Rondo 13 in 14 pod.; Brand 19, Allen 12, Turner 11
(Boston vodi v zmagah s 3:2)

* Opomba: moštva igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 16:00 22.maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super igra manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se rokomet,kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.