Šport > Košarka
61 ogledov

Olimpija na -9 v Izraelu

Union Olimpija Anže Petkovšek
Košarkarji Uniona Olimpije so na prvi tekmi drugega dela EuroCupa klonili pri slovitem Maccabiju iz Tel Aviva s 73:82 (20:16, 35:40, 58:73).

Ljubljančani v drugem delu nastopajo v eni od najtežjih skupin. Poleg Maccabija, šestkratnega evropskega prvaka, ki je izpadel iz evrolige, zato tekmovanje nadaljuje v drugorazrednem EuroCupu, se bodo merili z Unicsom iz Kazan, prvakom tega tekmovanja 2011, in še enim ruskim klubom, Nižnim Novgorodom.

Preizkušnja v Tel Avivu ni imela pravega tekmovalnega značaja; bila je bolj nagrada za uvrstitev med 32 najboljših v evropskem pokalu. Vseeno so varovanci Gašperja Potočnika v prvem polčasu pokazali dobro, borbeno igro, v nadaljevanju, ko so gostitelji zaigrali malo trše, pa je hitro prišla do izraza razlika v kakovosti. Izraelci so sredi tretje četrtine vodili z dvomestnim številom točk in to prednost brez težav zadržali do konca.

Potočnik je v igro poslal vseh dvanajst igralcev, le Luka Rupnik pa se ni vpisal med strelce. Največ točk so zbrali Ronalds Zakis (14 točk, met iz igre 6:9), Zach Wright (12 točk, 7 skokov) in Gregor Hrovat (10 točk, 6 podaj).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.