Šport > Košarka
22 ogledov

Olimpijo okrepil robustni Američan

sport 04.06.13, Ales Pipan, novi trener KK Union Olimpija, Olimpija, kosarka, fo Anže Petkovšek
Union Olimpija je v svoje vrste pridobila 208 centimetrov visokega robustnega ameriškega centra Alexa Stephesona.



Stepheson ima v pogodbi z Unionom Olimpijo tudi klavzulo, ki mu omogoča, da Ljubljano zapusti do 1. avgusta 2013 v primeru ponudbe iz Lige NBA.

Košarkar s potencialom

"Gre za fizično izjemno močnega centra, ki je lansko sezono izpustil zaradi poškodbe kolena. Imamo določena zagotovila, da je poškodbo popolnoma rehabilitiral, a vseeno bo moral pred realizacijo pogodbe opraviti še dodaten podrobni zdravniški pregled. Gre za igralca, ki lahko še vedno napreduje in nam bo s svojo močjo in centimetri v pomoč predvsem pod samim obročem v napadu, obrambi in skoku. Alex je pokazal veliko željo po vrnitvi na vrhunski nivo košarke in izbral našo sredino kot najbolj ustrezno," o novi okrepitvi pravi trener zeleno-belih Aleš Pipan.

Dober znanec zvezdnika NBA

Alex Stepheson, dober znanec nekdanjih Olimpijinih asov Dannyja Greena (zdaj zvezdnika San Antonio Spurs) in Deona Thompsona z univerze ter Arona Baynesa iz Grčije, je svojo košarkarsko kariero začel na Univerzi Severne Karoline, kjer je študiral in igral košarko vse do konca sezone 2007/2008. V zadnjem letu študija na tej univerzi je v povprečju dosegal 4,3 točke in 4,5 skoka na tekmo. S soigralci se je v prvem letu študija veselil preboja med najboljših osem ekip v državi. V zadnjem letu študija na tej univerzi so se veselili celo nastopa na zaključnem turnirju četverice. Po končani sezoni se je zaradi osebnih razlogov odločil, da se preseli bližje domu in nadaljuje študij na Univerzi Južne Karoline. Posledično je moral eno sezono zaradi prehoda z univerze na univerzo zaradi pravil NCAA izpustiti. V sezoni 2009/2010 je v povprečju dosegal 8,4 točke, 7,2 skoka in 1,6 blokade na tekmo. V zadnji sezoni študija na Univerzi Južne Karoline je dosegal v povprečju 9,8 točke, 9,2 skoka in 1,1 blokado na tekmo. Prebili so se v polfinale Pac-10 turnirja. Ob koncu študija na naboru Lige NBA ni bil izbran, zato se je odločil, da se preizkusi v Evropi. V sezoni 2011/2012 je igral za grški Panionios, kjer je v grški ligi v povprečju dosegal 10,3 točke in 7,3 skoka na tekmo. Bil je četrti skakalec prvenstva. Pred začetkom grškega play-offa je utrpel poškodbo kolena, saj je strgal križne vezi. Celotno lansko sezono 2012/2013 je pavziral in se v celoti posvetil rehabilitaciji poškodbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.