Šport > Košarka
771 ogledov

Olympiacos prihaja v ligo ABA

Olympiacos Final Four EPA
Grški mediji poročajo, da se evropski velikan seli v jadransko ligo.

Vodstvo Olympiacosa se je v zadnjih mesecih pogovarjalo z vodilnimi možmi ABA lige o vstopu v jadransko ligo, grški mediji pa zdaj poročajo, da je načelni dogovor o sodelovanju že dosežen. Onesport.gr je tako zapisal, da bodo pri košarkarskem velikanu podpisali pogodbo, klub iz Pireja pa bo naslednjo sezono tako igral tudi v Novem mestu pri Krki in v Kopru pri Sixt Primorski. Isti portal je še zapisal, da bodo Grki v ligi ostali vsaj tri leta.

Olympiacos o selitvi v jadransko ligo resno razmišlja od polfinala grškega pokala, ki so ga Pirejčani igrali proti Panathinaikosu, a so dvoboj zapustili po 27 sekundah tretje četrtine. Po njihovem mnenju je bil sodniški kriterij povsem v prid zelenim iz Aten. Kasneje so zahtevali, da njihove tekme proti Panathinaikosu sodijo tuji sodniki.

sport 07.08.2011 Matej Avanzo, kosarka Slovenija - Crna gora, pokal Adecco ex-yu Strmo navzgor Šport Slovenska zgodba o uspehu

Če bi Olympiacos prestopil v ABA ligo, ne bi smel sodelovati v grškem prvenstvu. A zgodil se je še en zaplet. O tem, da bi se pridružili jadranski ligi, so namreč začeli razmišljati tudi pri Panathinaikosu. V ligi ABA je v preteklosti že nastopilo nekaj klubov iz področja izven nekdanje Jugoslavije: Maccabi iz Tel Aviva, Levski iz Sofije, češki Nymburk in madžarski Szolnok.

Na igranje v ligi ABA sicer računajo še tudi pri Petrol Olimpiji, med jadransko elito želijo obstati v primeru razširitve tekmovanja.

Jure Balažić Kapetan Krke Šport "Žal mi je, da se je to zgodilo Olimpiji" Jure Zdovc, Miha Lapornik Jure Zdovc Šport "Ne vem, kako bodo zdaj odreagirali določeni pokrovitelji"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.