Šport > Košarka
12 ogledov

Omić in Prepelič že vadita z Olimpijo

prepelič slovenska košarkarska reprezentanca u20 u-20 slovenija litva Saša Despot
Obetavna mladca Klemen Prepelič in Alen Omić že vadita z Unionom Olimpijo, ki je članski ekipi priključila še enega nadarjenega košarkarja iz kadetsko-mladinskih vrst.

Alen Omić in Klemen Prepelič. Prvi imeni slovenske reprezentance na minulem evropskem prvenstvu do 20 let in dolgotrajni želji Uniona Olimpije. Dolgo se je govorilo in pisalo o prestopu centra in branilca-strelca v Olimpijo, zdaj je klub iz Stožic vendarle dosegel dogovor z Zlatorogom in Heliosom glede odškodnin, zato mladca že vadita z ekipo Saša Filipovskega.

"Omić in Prepelič že trenirata z nami. Načeloma je glede odškodnin vse dogovorjeno in bosta prestopa tudi v najkrajšem možnem času uradna. Za vse vpete strani ni več ovir," je za MMC potrdil prvi piarovec Uniona Olimpije Matevž Zupančič. Prihod organizatorja igre Luke Rupnika je še odprt, saj ima ta s Slovanom še tri leta pogodbe in zajetno odškodnino.

Članski ekipi se je pridružil tudi nadarjeni Finec bosanskih korenin, 202 centimetra visoki in leta 1995 rojeni Emir Sulejmanović – doslej je igral za mladinsko in kadetsko ekipo. Kmalu pa naj bi se mu pridružil še en najstnik, Anglež Jules Akodo, ki je trenažne prijeme Filipovskega okušal že pred lansko sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.