Šport > Košarka
1427 ogledov

Omić: Na zvezi se morajo zresniti

alen omić EPA
Nekdanji slovenski reprezentant Alen Omić spregovoril o trenutni izbrani vrsti.

Alen Omić je za slovensko reprezentanco nazadnje igral leta 2016 v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki so ga leto kasneje njegovi soigralci tudi osvojili. Takrat je njegovo mesto naturaliziranega košarkarja že prevzel Američan Anthony Randolph.

"Ne vem, kaj se je zgodilo. Ne spremljam slovenske reprezentance, ker sem popolnoma osredotočen na Budućnost," je dan po visokem porazu Slovenije na gostovanju v Ukrajini, ki je četi Rada Trifunovića odnesel še zadnje možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo, za Eurohoops dejal Omić in nadaljeval: "O tem resnično ne razmišljam. To ni moja težava. Manjkalo je veliko igralcev, zelo dobrih igralcev, zaradi tega so morda izpadli."

"Stvari so se spremenile, ko so pripeljali Anthonyja Randolpha. Od takrat se nisem veliko pogovarjal z njimi. Zaradi tega sem še vedno malce jezen. Bil sem presenečen, da so to storili, saj sem veliko dal Sloveniji. Preselil sem se in živel sem tam, kupil sem hišo. Vse sem dal Sloveniji. Nato sem slišal, da so pripeljali Randolpha. Zdaj me nihče ne pokliče, ker vedo, da sem jezen, " je svoj odnos do slovenskega dresa omenjenemu mediju pojasnjeval Omić.

Slovenija - Latvija Selektor Slovenije: Šport Trifunović: "Ne bom več razlagal, kdor noče razumeti, pač ne razume"

"Nekaj se mora spremeniti v reprezentanci. Luka Dončić ne more priti, lahko pa bi zaigrali košarkarji iz evrolige. Klemen Prepelič, Jaka Blažič, morda tudi jaz. Moji soigralci iz Budućnosti so zdaj nastopali za Črno goro in zmagali. Ampak slovenska košarkarska zveza se ne potrudi. Nič niso vprašali. To ni bila moja odločitev," je še dodal košarkar, ki je v sloveniji branil barve Zlatoroga in Uniona Olimpije.

"O tem, ali bi še igral za Slovenijo, moram razmisliti. Presenečen sem bil, kako so ravnali z mano. Nekatere reči se morajo spremeniti, da bi se vrnil v reprezentanco. Na zvezi morajo pokazati več resnosti. Ko se nekdo pridruži izbrani vrsti, bi moral v njej tudi ostati. Nisem igralec, ki bi prihajal in odhajal. Za reprezentančne selekcije sem igral osem let. Bil sem na SP 2014 in EP 2015. Imam že nekaj izkušenj, nimam pa zlate kolajne. Nekaj sem prispeval k temu, da je Slovenija zaigrala na EuroBasketu, igral sem v kvalifikacijah. Nato je prišlo evropsko prvenstvo in bil sem zunaj. Zakaj? V redu, če ne bi sodeloval v kvalifikacijah. Potem ne bi bila težava. OK. A nekaj sem dal, da je bila Slovenija na EP. To je bila odločitev strokovnega štaba in ljudi na zvezi."

Alen Omić Slovenija Islandija | Avtor: KZS/Facebook KZS/Facebook

Se je pogovoril z generalnim sekretarjem KZS Rašom Nesterovićem? "Ne govorim z njim. Ne kličem ga in on ne kliče mene. Bil sem presenečen. In ne samo jaz. Presenečeni so bili tudi ostali reprezentantje, tudi slovenska javnost. Seveda so zdaj vsi zadovoljni zaradi zlate kolajne, trdo so delali za naslov evropskih prvakov. Kaj pa prihodnost? Na EP so imeli izjemno ekipo. Goran Dragić, Luka Doncić, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Gašper Vidmar. res je, tudi Anthony Randolph je dobro igral. Zdaj pa so brez številnih košarkarjev, na primer Prepeliča, Blažiča in mene."

Luka Dončić Nets Napoved Šport Nesterović: Dončić še ima možnosti za OI 2020

"Novega selektorja zelo spoštujem. je dober. pogovarjal sem se z njim o tem, kaj se je zgodilo lani. Pripravljen sem igrati zanj. Samo zanj. Govoril sem s Prepeličem, ki pravi 'daj, igrajva skupaj'. Odgovarim mu, da moram razmisliti, nato se pogovorim s trenerjem in mu povem, da sem pripravljen pozabiti na vse in igrati za reprezentanco. In kaj se zgodi? Pokliče me čez nekaj dni in mi pove, da oni razmišljajo drugače. Da mislijo, da se bo Randolph vrnil. Ko sem slišal to, sem dejal 'hvala lepa, ne kličite me več'. To ni odločitev trenerja. Vem, kdo jo je sprejel. Če bodo dejali, da bomo vse pozabili ... Ko se bo vrnil Prepelič, ko se bo vrnil Blažič, se bom vrnil tudi sam." 

Komentarjev 3
  • mihatirs 13:08 04.december 2018.

    brez zamere Omič, ampak tvoje kvalitete stagnirajo že 10 let, zato pa igraš kjer igraš...in kar ostani tam..hvala za vse, ampak s tabo, ne bi medalje niti povohal....Prepelič in prjatlji pa itak v klubu ne igrajo več, tako da jim ...prikaži več ostane samo še repka

  • Avatar olor
    olor 11:30 04.december 2018.

    Zanimivo, a ne? Evropski prvaki, nato izpadejo za kvalifikacije za SP. Človek ne more verjeti kaj se dogaja. Vzrok je pa znan.