Šport > Košarka
39 ogledov

Omić: "Naj se ta pekel že enkrat konča"

Alen Omić Slovenija Francija evropsko prvenstvo do 20 let Anže Petkovšek
Zgodba okrog Alena Omića in KZS se vse bolj zapleta. Še zjutraj je kazalo na to, da so vsi nesporazumi zglajeni, sedaj pa se je mladi košarkar oglasil z izjavo, da ne želi več igrati za Slovenijo. Njegov agent je zgrožen nad ravnanjem KZS, ki pa se je nato odzvala s pisno izjavo, s katero naj bi zaključili primer in odrekli avtentičnost košarkarjeve pisne izjave, ter objavili tudi korespondenco na Facebook profilu med Omićem in Avanzom.

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je že v zgodnjih jutranjih urah objavila sporočilo, da zaradi opravičila Alena Omića umika njegovo prijavo na častno razsodišče. A s tem se je zgodba šele dobro začela.

Kasneje se je z izjavo odzval tudi glavni akter zgodbe Alen Omić. "Po dveh mesecih zastraševanja in maltretiranja je včeraj, dne 19.9.2012, okoli 23. ure direktor reprezentance Matej Avanzo prišel pred moj dom s tem papirjem. Ker nisem imel več moči prenašati pritiskov KZS, sem izjavo podpisal, saj so mi obljubili, da samo v tem primeru ne bom sankcioniran. Težava ni bila v finančni sankciji, temveč v prepovedi nastopanja za moj klub KK Olimpija," je uvodoma sporočil in nadaljeval. "Mislim, da sem s svojim nastopom za mlado reprezentanco pokazal veliko volje in željo po reprezentanci Slovenije. Na svojo veliko žalost moram KZS zaprositi, naj mi dovoli spremembo košarkarskega državljanstva. To v nobenem primeru ni obračanje hrbta državi, ki mi je dala 'vse' v tem športu, vendar ne morem igrati pod vodstvom ljudi, ki se okoriščajo z ugledom države Slovenije in pozicijo v KZS ter s svojim obnašanjem do mene," je zapisal Omić.

"Upam, da me bo vodstvo KZS razumelo in da mi kot v primeru Emirja Preldžića brez kakršnegakoli finančnega nadomestila pozitivno odgovorilo na mojo prošnjo. Če vodstvo tega ne bo odobrilo, bom iz spoštovanja do svoje države izpolnjeval vse svoje obveznosti do reprezentanc in dal vse od sebe, ne glede na mnenje javnosti," je dodal obetavni center.

Mladi center je nato na svojem Facebook profilu zapisal: "Naj se ta pekel že konča. Pustite me, da treniram in da ne mislim na te pi...ije. Ne morem verjeti, kaj se dogaja!"

"Naj se Alen obravnava enako kot Preldžić"

Enes Trnovčević, agent mladega košarkarja, je povedal: "Nedopustno je, da KZS v Alenovem primeru tako ravna. Avanzo se je že v preteklosti spuščal v odnos med igralcem in menedžerjem, ko je dejal, da naj Alen ne posluša drugih in naj razmišlja s svojo glavo, kar je po mojem mnenju nedopustno. Zveza me je že večkrat ožigosala kot nekoga, ki je zloben in ima slabe namene, kar pa ne drži. Spomnim se primera Edina Alispahića, ki je po pripravah reprezentance moral takoj v bolnišnico in praktično prekinil kariero. Pri Alenu pa se grožnje s prepovedjo nastopanja in raznimi provokacijami nadaljujejo že dva meseca. Pri KZS so dejali tudi, da je imel Zmago Sagadin med prvenstvom mlajših članov z Alenom težave. Glede tega lažejo; tudi Sagadin je pozneje potrdil, da to ni res. Sedaj pričakujem le to, da se Alena obravnava enako kot ostale, na primer Preldžića, in da se mu dopusti nastopanje za drugo državo. Ali bi vi dopustili, da bi vaš sin igral pod vodstvom ljudi, ki so se spustili na takšen nivo?" je kar bruhalo iz Trnovčevića, ki je za Žurnal24 izrazil svoje videnje "afere".

Za KZS primer zaključen

KZS se je v četrtkovih popoldanskih urah s pisno izjavo odzvala na dnevno dogajanje. Izjavo objavljamo v celoti.

"Na KZS smo z velikim razočaranjem prebrali domnevno izjavo Alena Omića po že zapisani skupni izjavi in umiku prijave na Častno razsodišče KZS. Naša organizacija stoji za včerajšnjo izjavo. Danes nas je Omić tudi sam poklical in izrazil obžalovanje za to, kar se dogaja ter dal vedeti, da za nobeno izjavo ne stoji on. Zavedamo se, da bo lahko prišlo do drugačnih tolmačenj, a dejstvo je, da je to edina resnica. O tem, da je razmišljanje Alena Omića eno, njegove izjave, poslane prek elektronske pošte, pa nekaj povsem drugega, se lahko prepričate ob priloženih zapisih včerajšnjih pogovorov Omića z Matejem Avanzom, direktorjem članskih reprezentanc, in Anžetom Blažičem, predstavnikom za odnose z javnostmi. Tako se naš odnos do Alena Omića ne spreminja, saj za kredibilno vzamemo njegovo pisno in večkrat izrečeno ustno obžalovanje za vse, kar se je v zvezi s tem primerom dogajalo v zadnjem času. Naša edina želja je absolutno to, da se primer enkrat za vselej zaključi, saj želimo zaščititi kandidata za nastop v slovenski moški članski reprezentanci, ki mu želimo, da barve edinega slovenskega evroligaša brani z mirno glavo in brez dodatnih pritiskov."

Poleg omenjene izjave so na spletni strani objavili tudi korespondenco med Alenim Omićem in Matejem Avanzom, ki naj bi potrjevale navedene trditve. Pogovor si lahko ogledate na tej povezavi.

Komentarjev 1
  • ELche 15:28 20.september 2012.

    idiotizem na višku... ko bo KZS dozorel v pravo zvezo in se osredotočal na košarko in ne uveljavljanje "svojega prav" in kraje denarja klubom in igralcem... se lahko gremo košarko v Sloveniji prej nam to nikoli ne bo ratalo... in ...prikaži več ko bi vsaj bil to problem samo košarke in ne športa na sploh....