Šport > Košarka
37 ogledov

Ostrogam teksaški derbi, zmaga Portlanda

dirk nowitzki dallas mavericks Reuters
Košarkarji San Antonio Spurs so v gosteh premagali Dallas Mavericks (116:107). Najboljša ekipa letošnje sezone Portland Trail Blazers pa je doma po podaljšku strla Los Angeles Clippers (116:112).

Phoenix Gorana Dragića in New York Bena Udriha se pripravljata za bližnja obračuna z Golden Statom oziroma Torontom, v teksaškem dvoboju pa je San Antonio v gosteh ugnal Dallas s 116:107. Portland je v osrednji tekmi zahodne konference po podaljšku premagal Los Angeles Clippers s 116:112.

Pri San Antoniu so se izkazali trije igralci: Francoz Tony Parker je dosegel 23 točk, nekdanji košarkar Uniona Olimpije Danny Green 22 (za tri točke je metal 5-5), Tim Duncan pa je 21 točkam dodal 13 skokov. Pri gostiteljih je Nemec Dirk Nowitzki dosegel 25 točk.

Batum izsilil podaljšek, Aldridge prevzel

Osrednja tekma zahodne konference med vodilnimi košarkarji iz Portlanda in četrtouvrščenimi iz Los Angelesa se je v Moda Centru končala z zmago zasedbe iz Oregona. Ta je šele v podaljšku strla odpor ekipe iz mesta angelov, najučinkovitejši igralec pa je bil LaMarcus Aldridge z 32 točkami, od tega jih je kar 10 dosegel v petminutnem podaljšku.

lamarcus aldridge | Avtor: Reuters Reuters
Eden od junakov dvoboja je bil tudi francoski košarkar Nicolas Batum, ki je izsilil podaljšek, tekmo pa nato končal z 19 točkami; toliko jih je dosegel tudi Wesley Matthews. Portland je dosegel že 25. zmago v tej sezoni in je – ob petih porazih – trenutno najboljša ekipa v Ligi NBA. Sledita ji Indiana in Oklahoma City s 23 zmagami in petimi porazi, San Antonio je dosegel 23 zmag in doživel sedem porazov.

Zasedba iz Los Angelesa je v Portlandu prikazala dobro predstavo, najbolj pa sta se izkazala Blake Griffin in Chris Paul. Atraktivni krilni center kalifornijske ekipe je zbral 35 točk, njen organizator igre pa je 34 točkam dodal 16 podaj.

Atlanta potrebovala dva podaljška

Atlanta je v izjemno izenačenem dvoboju in šele po dveh podaljških ukanila Cleveland s 127:125, odločilni točki pa je prispeval Jeff Teague, s 34 točkami tudi najučinkovitejši igralec zmagovite ekipe. V domači se je izkazal Kyrie Irving s 40 točkami in devetimi asistencami.

Houston je na domačem igrišču premagal Memphis s 100:92. V domači ekipi je James Harden dosegel 27 točk, v slabih 44 minutah pa je iz igre zadel le dva meta. Zato je bil silno uspešen pri prostih metih (22-25). V gostujoči zasedbi je bil najprepričljivejši Zach Randolph s 23 točkami in kar 17 skoki.

Liga NBA, rezultati:

Cleveland Cavaliers : Atlanta Hawks 125:127**
Houston Rockets : Memphis Grizzlies 100:92
Dallas Mavericks : San Antonio Spurs 107:116
Portland Trail Blazers : Los Angeles Clippers 116:112*

* po podaljšku
** po dveh podaljških

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.