Šport > Košarka
29 ogledov

PAO in Olympiacos želita v ABA ligo

Zeljko Obradovic Žurnal24 main
Evropski prvak Panathinaikos si želi igrati v jadranski ligi. Podobno razmišlja tudi njihov največji tekmec Olympiacos. Trenutno v najmočnejši grški ligi ne igrajo tekem zaradi nerešenega vprašanja televizijskih pravic.

Predstavniki Panathinaikosa in Olympiacosa so bili proti grški različici lockouta, saj jih kmalu že čakajo dvoboji v evroligaški konkurenci. Pri evropskem prvaku so celo izjavili, da se bodo v tem primeru pridružili ABA ligi. "A to je za zdaj nerealno pričakovati," nam je povedal direktor jadranske lige Roman Lisac. "Zdaj se le potrjuje tisto, kar smo govorili, vsi pa so nas imeli za smešne. Dejansko Panathinaikos trenutno pritiska na nas, da bi jim omogočili igranje v ABA ligi, enako je z Olympiacosom. A to je zdaj nemogoče, saj tekmovanje že poteka. To je nemogoče," je še dodal.

Ampak to še ne pomeni, da vodstvo jadranske lige ne bo v tej smeri še razmišljalo. "O njihovi morebitni vključitvi bomo govorili, kakšna bo odločitev, pa bo pokazal čas in pogoji obeh strani. Zaenkrat je ta zadeva še 'mission impossible', saj liga že teče. Mi vsaj leto dni prej sprejemamo nove usmeritve lige," je še dejal Lisac in dodal: "To je sicer lepo priznanje za nas, vidi se, da ima ta liga določen ugled. Pred letom dni mi nihče ni verjel, kakšne ponudbe imamo, ko sem omenjal Maccabi, Panathinaikos, Efes Pilsen in Olympiacos. Imeli so me za norega, zdaj pa do razkritij prihaja z drugih strani in ne z naše."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.