Šport > Košarka
21 ogledov

Pipan o Preldžiću: "Škoda"

Aleš Pipan bo v prihodnje vodil poljsko moško košarkarsko reprezentanco. (Foto: IFP
Edini trener, ki je v slovenski članski reprezentanci sodeloval z Emirjem Preldžićem, je Aleš Pipan. Zdajšnji poljski selektor pravi, da ima Fiba dvojna merila, a da košarkarja "ne smemo obsojati".

"Veliko truda smo vložili tako v klubu kot na zvezi, da smo mu omogočili košarkarsko državljanstvo in ga uvrstili v ekipo za Atene v kvalifikacijah za olimpijske igre. Tako smo položili temelje, da bi v prihodnje igral za slovensko reprezentanco. Če se je to zgodilo, mislim, da je skrajno … Menim, da ni prav,“ je nekdanji slovenski in zdajšnji poljski selektor Aleš Pipan pospremil odločitev Fibe, ki je do nedavna vztrajala, da košarkar, ki je že nastopal za eno državo, ne more kasneje za drugo. Nato pa si premislila …

"Zvezi je dal obljubo, ko je dobil državljanstvo, da bo igral za slovensko reprezentanco. Ampak igralci gledajo na svoje interese. Težko ga je obsojati, ker ne vemo, kaj razmišlja. Midva sva imela korekten odnos tako na Slovanu kot v reprezentanci. Škoda, da ne bo igral,“ je sklenil Aleš Pipan.

Za zurnal24.si je Fibino odločitev, da Preldžiću dovoli prestop, še dodatno komentiral Matej Avanzo, vodja članskih reprezentanc: "Tudi nas na zvezi je to presenetilo. Ne vem, kje tiči razlog, da si je Fiba premislila. Na zvezi smo se odločili, da mu ne bomo delali težav. Primer sicer ni prvi. Dva sta že bila – Vasko Evtimov (najprej Francija, nato Bolgarija) in Ratko Varda (prej Srbija, zdaj Bosna) , morda je še kakšen … Upam, da to ne bo postala praksa, ker za košarko ne bi bilo najbolje. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost.“

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.