Šport > Košarka
11343 ogledov

Po eni tekmi bi že odrezal Dončića

Youtube
Dallas presenetljivo tudi brez svojega super zvezdnika Luke Dončića na gostovanjih premaguje ekipe, ki veljajo za najboljše v celotni ligi. Po tekmi z Milwaukee Buck so se takoj pojavila vprašanja, ali bi moral Dončić držati manj žogo v svojih rokah.

Po poškodbi Luke Dončića so Mavericks dvakrat zmagali v gosteh, premagali pa so favorizirani Milwaukee z Giannisom Antetokounmpojem na čelu in ponoči še Philadelphio 76ers.

Luka Dončić Ples milijonov Šport Preobrat v bitki za Dončićev podpis

Po gostujoči zmagi nad vodilno ekipo Vzhoda so o Dallasu spregovorili v priljubljenem pogovornem šovu Dana Patricka. Eden od govorcev v studiu, bloger Andrew “McLovin'” Perloff, je gostujočemu zvezdniku šova, nekdaj enemu najboljših košarkarjev na svetu, Reggiu Millerju dejal, da je brez Dončića žoga veliko več krožila med soigralci in, da so tudi zaradi tega Telički vknjižili veliko zmago.

Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Luka Dončić Video Šport Nenavaden izbor pesmi ob podelitvi nagrade Luki Dončiću

Millerja je vprašal, ali se strinja, da bi moral Dončić manj držati žogo v svojih rokah oziroma voditi igro. "Zato bi se ti moral držati bolj v ozadju. To je nekaj najbolj neumnega, kar sem slišal v življenju," je v smehu odvrnil nekdanji košarkar Indiane. Bloger je še kar vztrajal pri svojem, ko je gledal list s statistiko, na katerem je imel zapisano, da Dallas zmaguje veliko bolj pogosto, ko Dončić na koš vrže manj kot 20 metov z razdalje na tekmo. "Govorimo o enem od obrazov lige NBA v naslednjih 10 letih. Na način, kot se košarka igra danes, mora ekipa imeti organizatorja igre z žogo v rokah. Luka igra tako, da nadzira igro. Vse ima pod nadzorom, narekuje ritem, podaja, zadeva mete iz velike oddaljenosti."

luka dončić Nenavadno Šport To so Dončića silili početi pred tekmo

Dodal je, da Dončić vseeno dovolj podaja žogo in, da žoga preprosto mora biti v rokah Luke. Hkrati je Luki stopil v bran, ko ga je McLovin primerjal z Jamesom Hardnom, košarkarjem Houstona, ki ga imajo številni za sebičnega. Primerjal ga je zaradi velikega števila prostih metov in poskusov za tri točke. "Dončić podaja veliko več kot Harden. Dončić rad vidi, da v akciji sodeluje celotna ekipa," je še dodala Miller.
 

Komentarjev 1
  • Kmodri 16:49 21.december 2019.

    Pameten tip.