Šport > Košarka
7289 ogledov

To so Dončića silili početi pred tekmo

luka dončić Print Screen
Luka Dončić je še naprej pod drobnogledom Dallasove zdravniške službe, njegovo okrevanje pa, kot kaže, poteka po načrtih.

Najboljši slovenski košarkar iz dneva v dan povečuje fizično aktivnost, kar je bilo znova očitno v dvorani Wells Fargo Arena, kjer so Dallas Mavericks v noči na soboto premagali Philadelphio 76ers.

kristaps porzingis "Skrivnost" Šport Porzingis razkril, kako Dallas zmaguje brez Dončića

Dončić je tekmo, tretjo zapored, presedel na klopi zaradi poškodbe desnega gleženja, vendar se je pred začetkom udeležil ogrevanja njegovega moštva. 

Dvajsetletnik je šprintal z enega konca na drugega, kar kaže na to, da se stanje njegovega gležnja očitno izboljšuje.

S posnetka je razvidno, da Dončić ni bil povsem prepričan, kaj od njega želi eden od članov trenerskega štaba, vendar sta se nato hitro sporazumela, mladenič pa je brez obotavljanja zagrizel v delo.

goran dragić Vrnitev Šport Dragon "zažgal" tribune z izvrstno potezo

"Nenavadno. Šprintanje v areni pred tekmo, a za Luko Dončića in Dallas Mavericks je to vse, kar jim trenutno preostane. Očitno stopnjuje svoje aktivnosti," je posnetku Dončićeve vadbe pripisal novinar Brad Townsend.

luka dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Dončić se je poškodoval v uvodnih minutah srečanja z Miami Heat. Dallas je brez njega v treh tekmah vknjižil dve zmagi in poraz. Serijo gostovanjui bodo zaključili v torek v Torontu, vendar uradno potrditve, ali se bo Dončić že vrnil na parkeu, za zdaj še ni.

Trener Rick Carlisle je pred odhodom v Philadelphipo sicer namignil, da bo Dončića obe gostovanji presedel na klopi.

V Dallasu so poškodbo gležnja označili za lažji zvin, nato pa je za nekaj razburjenja poskrbela Lukova mama Mirjam Poterbin, ki je na prireditvi za slovenskega športnika leta razkrila, da zvin ni bil tako nedolžen, ob tem pa namignila, da naj bi se Dončić na igrišča vrnil šele na začetku prihodnjega leta. 

luka dončić mirjam poterbin Takojšen odziv Šport Priznani novinar negiral izjavo Dončićeve mame

Dončić je v Philadelphii znova dokazal, zakaj je ljubljenec občinstva širom sveta. Med ogrevanjem se je odzval na prošnjo navijača z Downovim sindromom in se z njim fotografiral. 

Komentarjev 1
  • jakec1575 13:11 21.december 2019.

    Če "lomis" gleznje drugim, jih tudi sebi rahljas.