Šport > Košarka
23 ogledov

''Potrebujemo odličen strelski večer''

Baynes Augustine Himki Union Olimpija Evroliga Moskva EPA
Košarkarje Uniona Olimpije danes v dvorani Stožice čaka še ena zahtevna preizkušnja v Evroligi. Gost bo osemkratni evropski prvak Real iz Madrida. Ljubljančani so sezono odprli z zmago, potem pa so izgubili tri zaporedne obračune.

Srečali se bosta prvouvrščena ekipa v skupini A, ki je v dosedanjih štirih krogih dosegla tri prepričljive zmage in doživela en tesen poraz, ter zadnjeuvrščeno moštvo iz Ljubljane, ki je v uvodnem krogu presenetljivo zmagalo v Cantuju, nato pa trikrat zapored zapustilo igrišče sklonjenih glav. Ob še treh porazih v Ligi ABA je Union Olimpija trenutno v precejšnji krizi.

"Real je eno od najboljših moštev v Evroligi in letos spada med glavne favorite za naslov prvaka. Gre za ekipo odličnih posameznikov, pravih atletov, ki so hkrati odlični in nevarni strelci. Imajo izjemno moč na vseh položajih, še posebno pod obročema. Osredotočiti se bomo morali na našo igro, saj je jasno, da se jim individualno ne moremo zoperstaviti. Treba bo igrati maksimalno borbeno v obrambi, veliko skakati, razmišljati kot ekipa, hkrati pa imeti še odličen strelski večer," pravi strateg Uniona Olimpije Sašo Filipovski.

Union Olimpija MZT Skopje Aerodrom liga ABA Stožice Omić Čekovski | Avtor: Nebojša Tejić/ABA Nebojša Tejić/ABA
Prvi strelec in podajalec Reala Madrida v Evroligi je Rudy Fernández s povprečjem štirih podaj in 18,3 točke (prav toliko jih je zbral tudi najboljši igralec Uniona Olimpije Aron Baynes). Drugi je Sergio Llull s 13 točkami na tekmo, z 12,8 točke mu sledi Nikola Mirotić, ki je ob Marcusu Slaughterju tudi najboljši skakalec ekipe, vidni vlogi pa imata še Jaycee Carroll (11,8 točke) in slovenski reprezentant Mirza Begić, ki ima relativno nizko minutažo, a jo odlično izkorišča. Z 8,8 točke na tekmo je peti strelec ekipe, s 4,3 skoka pa tretji skakalec.

"V Ljubljano znova prihaja eden izmed velikanov evropske košarke, ki je po mojem mnenju letos sestavil najboljšo ekipo poleg moskovskega CSKA. Igrajo napadalno košarko z veliko pick and rolla in iščejo visoke igralce, kar v zadnjih krogih Evrolige odlično izkorišča naš Begić. Potrebujemo dober strelski dan, da lahko igramo enakovredno z njimi,'' je pred tekmo dodal Klemen Prepelič.

Evroliga, 5. kolo:

Skupina A:

ob 20.30:
Union Olimpija – Real Madrid

Komentarjev 1
  • vico 16:09 09.november 2012.

    mislim da zna olimpija presenetit italjane ce ne druzga jih lahko mal podcenjujejo in dobijo porcijo,je pa res da se more olimpiji poklopit.dejmo olimpija...bori se