Šport > Košarka
643 ogledov

Dončićevi čevlji preveliki za Prepeliča

klemen prepelič Epa
Eden izmed junakov slovenske košarkarske pravljice se iz španske prestolnice seli v Katalonijo.

Slovenski košarkarski reprezentant Klemen Prepelič je zapustil vrste madridskega Reala in klub iz španske prestolnice zamenjal za katalonski Joventud, katerega član je tudi Alen Omić.

Šestindvajsetletni Prepelič, eden ključnih košarkarjev za slovensko zmago na eurobasketu 2017, je z Joventudom podpisal pogodbo za sezono 2019/20. V slovo je Realu pomahal tudi Žiga Samar.

Prepelič je v domovini nosil drese Maribora, domžalskega Heliosa in ljubljanske Olimpije, prve izkušnje v tujini pa je nabral pri turškem Banvitu. Nato je igral še za nemški EWE Oldenburg ter francoska Limoges in Levallois Metropolitans, kjer je v sezoni 2017/18 z odlično statistiko prepričal tudi Real Madrid. Beli dres je nosil minulo sezono in igral v ligi endesa ter osvojil španski naslov, je še sporočil klub iz Badalone.

Prepelič se je Realu pridružil kot zamenjava za Luko Dončića, ki se je preselil v NBA. "Madrid potrebuje tip igralca na tej poziciji dva in ena, ki ima jajca, ki si upa in Pablo Laso (trener, op. a.) mi je povedal, da me ceni," je ob podpisu pogodbe za Pop TV povedal Prepelič.

Žal se v kraljevem klubu ni pretirano naigral, saj je na tekmah španske lige ACB na parketu preživel le približno 11 minut ter prispeval dobre štiri točke, podajo in 0,5 skoka na srečanje. 

V Evroligi je povprečno igral dobrih devet minut in dosegal 3,8 točke, 1,7 podaje ter 0,9 skoka. Tako v Evropi kot v Španiji je bil njegov met iz igre manj kot 40-odstoten.

V prihajajoči sezoni se bo kot posojeni košarkar dokazoval v dresu Joventuda iz Badalone, kjer bosta združila moči z Omićem.

Od madridskega Reala se poslavlja tudi mladi Samar, ki je pred nekaj dnevi z reprezentanco do 18 let osvojil bron na evropskem prvenstvu. Za spletno stran kosarka.si je Samar povedal, da kariere ne bo nadaljeval pri Realu, a da ostaja v Španiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice