Šport > Košarka
2179 ogledov

Prepelič ne bi mogel igrati, četudi bi želel: "O tem nočejo niti slišati"

Klemen Prepelič Grega Valančič Prepelič je bil eden ključnih slovenskih igralcev na EuroBasketu 2017.
Neuradni "naslednik" Luke Dončića ima pogodbo z Real Madridom sklenjeno od leta 2020.

Po odmevnem odhodu Luke Dončića in precej tišjem slovesu Anthonyja Randolpha je za slovenski pridih v kraljevem klubu poskrbel Klemen Prepelič, ki je z Real Madridom podpisal dvoletno pogodbo. Košarkarski branilec, ki bo v Madridu poskušal zapolniti vrzel po odhodu slavnega rojaka, bo na leto zaslužil približno pol milijona evrov. 

klemen prepelič Sanjski prestop Šport Prepelič v Realu do 2020, znana višina plače

Prepelič je edina prava okrepitev aktualnega španskega in evropskega klubskega prvaka. O podrobnostih njegove vloge na parkeru se s trenerjem še nista veliko pogovarjala, izvedel pa je, da ne bo krojač svoje reprezentančne usode.

"Zelo malo smo se pogovarjali o moji vlogi ali košarki. Povedali so mi le, da lahko pozabim na reprezentanco. Da ne bom mogel igrati. O tem ne želijo niti razpravljati. Če se uvrstimo na veliko tekmovanje, potem lahko, kvalifikacij pa oni ne podpirajo in enostavno ne dovolijo. To je bila ena izmed tem, o katerih smo se pogovarjali na tisti večerji," je za 24ur.com povedal 25-letnik.

Dejstvo je, da Dončića, MVP-ja lanske sezone, ne more nadomestiti, česar se dobro zavedajo tako on kot vodilni možje kluba. "Pablo (Laso, op. a.) mi je zaupal določene misli in ideje. Dal mi je jasno vedeti, da sem edina prava okrepitev, saj sva se v klubu zamenjala samo jaz in Luka. Prišel je tudi Gabriel Deck, zelo nadarjen argentinski košarkar, ki pa še nikoli ni igral v Evropi, zato bo potreboval čas, da se privadi. Ekipa je enaka kot lani. Sistem bo ostal isti. Dejstvo je, da Luke ne morem nadomestiti. Trener se je strinjal z mano. Moja vloga bo povsem drugačna," je pojasnil.

Slovenija EuroBasket 2017 Ostro nad KZS Šport Slovenski as šokiral: "Septembra me skoraj gotovo ne bo zraven"

Prepelič v zadnjem času ni bil zadovoljen s stanjem v slovenski reprezentanci, kar je dal jasno vedeti v začetku julija po tretjem zaporednem porazu na kvalifikacijski tekmi s Črno goro. Po zadnji reprezentančni akciji je napovedal, da ga septembra ne bo zraven, zdaj pa je postalo še bolj očitno, da bo njegovo reprezentančno prihodnost krojilo vodstvo Real Madrida.

Komentarjev 3
  • 2ac0d92f39c29bc3e6af65fb55ad1cdaa120ad13 22:31 07.avgust 2018.

    Sam da podrepim moje razmišljanje, dnarja niste nčveč prnesl, neki ste si ga potalal, vaša vizija pa zgleda tko kot švicarski sir: bo če bo! Patetično!

  • 2ac0d92f39c29bc3e6af65fb55ad1cdaa120ad13 22:29 07.avgust 2018.

    Kje ste zdej frajerji iz KZS? Kako boste to rešil? Ne bo šlo? Vsi od prvega do zadnjega ostavke! To kar vi počnete zna vsak pezde z mano na čelu! Sam za razliko bi še plačo dobu! Nesposobniste, mije žal, ...prikaži več a je rs tako. Rašo mislil si da več pomeniš v košarkaškem svtu a lahko vidiš da te je čas povozil. Uživaj svoje prislužene miljone in pusti času čas. Fantje na KZS ste dejansko zgubili stik z realnostjo in ne veste več kaj dogaja. ADIOS če. Vasje kejvhlačah!