Šport > Košarka
133 ogledov

Prepelič: Ob pravi obrambi lahko premagamo vsakogar

košarka Slovenija
1/11
Saša Despot
Izbrana vrsta se je pred odhodom na Finsko še zadnjič srečala s predstavniki medijev.

Selektor Igor Kokoškov se je elegantno izognil vprašanjem okoli medalje, ki jo po tihem pričakujejo tako igralci kot slovenska javnost. "To so namigovanja medijev in javnosti. Mi se z medaljo ne obremenjujemo, saj smo profesionalci in želimo zmagati na vsaki tekmi. Če nam bo to uspelo, jo bomo na koncu zagotovo osvojili, a do tam je še dolga pot," pravi Kokoškov in nadaljuje: "Gremo tekmo po tekmo. Najprej nas čaka Poljska, nato Finska ... in tako naprej. Ko bomo opravili s prvim tekmecem, bomo razmišljali o naslednjem."

"Najbolj pomembno je, da smo imeli v času priprav optimalne pogoje za delo, predvsem pa, da so vsi igralci ostali zdravi. Razen manjše poškodbe Vlatka Čančarja smo jo odnesli brez hudih odpovedi, ki se jim mnoge druge reprezentance niso mogle izogniti," dodaja Kokoškov.

Največ zanimanja na novinarski konferenci je bil deležen najmlajši član ekipe Luka Dončić, ki je bil hkrati tudi najboljši posameznik na pripravljalnih tekmah. "Letošnje poletje je zame precej drugačno od prejšnjih. Vse je novo, a hkrati zanimivo in pestro. S fanti iz reprezentance smo se dobro ujeli, hitro smo postali pravi prijatelji. Skupaj hodimo na večerje, se zabavamo in trdo delamo na treningih in tekmah."

Košarkarska prijateljska tekma med Slovenijo in Hrvaško. Selektor Šport Kokoškov: Obisk takšne zvezde je kompliment za Slovenijo

"To bo zame tudi prvo evropsko prvenstvo, zato nimam kakšnih posebnih pričakovanj. Zagotovo imamo odlično ekipo, izjemne posameznike, a zavedamo se, da moramo vsi dati od sebe maksimum. Z medaljo se ne obremenjujemo, saj se zavedamo, da se morajo zanjo 'poklopiti' mnoge stvari, a hkrati vemo, da imamo kvaliteto, ki je potrebna za osvojitev odličja," je povedal 18-letni Dončić.

košarka Slovenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Klemen Prepelič prav tako poudarja odlično vzdušje v ekipi in pravi: "Naš cilj je biti osredotočen na našo igro. Na zadnji tekmi s Hrvaško smo dokazali, da lahko ob pravi obrambi, zagnanosti in zbranosti premagamo kogarkoli. Intenzivno se že pripravljamo na našega prvega tekmeca, ki ima sicer precej oslabljeno centrsko linijo, a zato toliko nevarnejše strelce z razdalje. Mislim, da nam bo ta tekma že dala prve odgovore o naši kakovosti."

Slovenija bo igrala v predtekmovalni skupini A. Prvo tekmo, ki bo zaradi časovne razlike z Istanbulom oziroma Tel Avivom, kjer ob Cluju potekajo še predtekmovalni boji, tudi prva na jubilejnem 40. evropskem prvenstvu bo igrala v četrtek ob 12.45 proti Poljski. Nato je čaka dan odmora. V soboto sledi Finska ob 19. uri, v nedeljo Grčija (15.30), nato spet dan odmora in v torek ter sredo še Islandija (12.45) ter Francija (13.45). Nadaljevanje oziroma osmina finala in zaključni boji bodo potekali v Istanbulu.

Košarkarska prijateljska tekma med Slovenijo in Hrvaško. Eurobasket 2017 Šport Dan pred odhodom prečrtano še zadnje ime

Slovenske barve na EP bodo zastopali: Goran Dragić, Luka Dončić, Aleksej Nikolić, Matic Rebec, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Edo Murić, Vlatko Čančar, Saša Zagorac, Anthony Randolph, Gašper Vidmar in Žiga Dimec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.