Šport > Košarka
1170 ogledov

Pri Zvezdi za kaos krivijo Budućnost, ta zahteva odvzem naslova

Budućnost Crvena zvezda mts
Kaos po zadnji tekmi v Beogradu.

Na peti finalni tekmi lige ABA je Crvena zvezda visoko premagala Budućnost (97:54) in tako osvojila četrti naslov ter si zagotovila nastop v Evroligi v sezoni 2019/20. A razmere za igranje so bile daleč od regularnih, košarkarji črnogorskega kluba so se pred dvobojem zaradi napadov domačih navijačev morali umakniti v garderobo. Na ultimat vodilnih mož lige so se sicer vrnili na parket, a so bili z glavami drugje kot na njem.

"Košarkarski klub Budućnost VOLI se bo obrnil na skupščino klubov, ki so člani in lastbniki lige ABA, z jasno zahtevo, da se letošnja finalna serije razveljavi. Prav tako bomo zahtevali, da se v prihodnosti strogo kaznuje vse klube, ki bi na svojih tekah dovolili le del tega, kar je dovolila Crvena zvezda," so v izjavi za javnost zapisali pri Budućnosti.

Klub iz Podgorice je pojasnil tudi odločitev za vrnitev na parket: "V pogovorih s predstavniki lige, ti so se zgodili po napadu na naše igralce, nam je bilo jasno sporočeno, da bo v primeru, če ne stopimo na parket, tekma registrirana v korist Crvene zvezde in da naš klub čaka huda kazen. V garderobo je prišel tudi glavni sodnik tekme in dejal, da moramo v roku petih minut na igrišče, v nasprotnem primeru bo za zmagovalca razglašena Zvezda. Isto informacijo sta našemu predsedniku po telefonu sporočila tudi predsednik lige Aba Igor Dodik in direktor lige Krešimir Novosel."

Budućnost Po incidentu Šport Za Budućnost liga ABA ne obstaja več

"Očitno je, da so predstavniki lige, sodniki in delegat povsem podlegli pritisku navijačev in vodstva Crvene zvezde in so bili tako kot naši igralci in strokovni štab prestrašeni ter v skrbeh za svojo varnost. V takšnem položaju je bilo ocenjeno, da je bolje, če stopimo na parket in se igralci nato varno vrnejo v Podgorico. Vsak drug scenarij bi pripeljal še do večjih izgredov v dvorani Pionir," je še zapisano v sporočilu.

Pri Zvezdi vidijo krivca drugje

Povsem drugače so razvoj dogodkov videli v beograjskem klubu. Prvi mož kluba Nebojša Čović rekao je izjavil, da je bil zadovoljen z vzdušjem v Pionirju. Po njegovih besedah se klub ni ukvarjal z navijači, naredil pa je vse, da se prepreči njihove izpade. Čović je s prstom pokazal na hrvaškega trenerja Budućnosti Jasmina Repešo, ki je po tekmi že odstopil, in ga obtožil, da so sovražnost povzročile njegove izjave pred dvobojem.

KK Crvena zvezda | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Pred tekmo me je zelo skrbelo. Na umazane akcije, ki so se dogajale v Podgorici, je pač sledila reakcija. Nimam namena govoriti o tem. Menim, da je bilo vzdušje fantastično. Vem, kaj se je pripravljalo in opravičujem se javnosti za reči, ki so se dogajale na začetku in jih je nekdo izkoristil," je dejal Čović.

KK Crvena zvezda Liga ABA Šport Crvena zvezda po velikem incidentu do naslova prvaka

"Ne želim zdaj vsega podrobno analizirati, govoriti o tem, kako so posamezni igralci in varnostniki, ki niso bili iz Crvene zvezde, prihajali na igrišče. To je zdaj nepomembno. Čestitam strokovnemu štabu, igralcem in upravi kluba. Vztrajali smo in se dvignili. Tako kot se spodobi za Beograd in Srbijo," so Čovićeve besede zapisali pri  B92.

Letošnja finalna serija lige ABA je minila v znamenju neregularnih razmer tako v domači dvorani Budućnosti Morači kot v dvorani prvakov Pionirju, vseh incidentov in provokacij ter nesprejemljivih dejanj in nešportnega obnašanja navijačev se ni dalo prešteti, domači navijači vsake od ekip pa so kar tekmovali v tem, kdo bo igralce gostujoče ekipe bolj užalil s psovkami in žalitvami ter v igralce in člane strokovnega štaba večkrat pljunil.

Crvena zvezda : Budućnost Huligani Šport Delije sramotno napadle košarkarje Budućnosti Budućnost Crvena zvezda Video Šport "Poglejte, kaj so metali na nas"

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.