Šport > Košarka
12725 ogledov

"Poglejte, kaj so metali na nas"

Budućnost Crvena zvezda ABA/Budućnost VOLI
Tretja tekma finalne serije regionalne košarkarske lige je bila zelo pestra.

V finalu lige ABA je Budućnost po zmagi nad Crveno zvezdo v svoji Morači (80:72) znižala izid v seriji na 2:1 in ostala v igri za ubranitev lanskega naslova in obenem za preboj v Evroligo.

Olympiacos Final Four Dogovor Šport Olympiacos prihaja v ligo ABA

Po prvih dveh srečanjih v Beogradu, ki ju je zanesljivo dobila Zvezda, je bilo s strani Črnogorcev moč slišati kopico obtožb na "atmosfero linča". Hrvaški trener na klopi Budućnosti Jasmin Repeša je denimo dejal, da tako incidentnega vzdušja v svoji karieri še ni doživel in očitno so bili privrženci moštva iz Podgorice na svojem terenu odločeni vrniti z isto mero.

Po sredinem obračunu v Morači so se tako oglasili pri Crveni zvezdi in opozorili na incidente, ki so se dogajali v črnogorski prestolnici. "V času vojne sem bil v Zagrebu in v drugih delih Hrvaške, pa takšnega sovraštva nisem doživel. Obmetavali so nas s kovinskimi predmeti! Kdo bi pričakoval kaj takega? Ne vem, kaj naj pričakujemo na prihodnji tekmi. Komaj smo izvlekli živo glavo," je za srbske medije po srečanju dejal član uprave Crvene zvezde Saša Vlaisavljević in pokazal, kaj je s tribun letelo v smeri rdeče-bele ekipe.

Budućnost Crvena zvezda | Avtor: KK Crvena zvezda KK Crvena zvezda

Budućnost Crvena zvezda | Avtor: KK Crvena zvezda KK Crvena zvezda

"40 minut so na nas dobesedno pljuvali! Nihče še v življenju ni pljunil name," je na še en detajl opozoril Vlaisavljević in spomnil tudi na to, da so sredi tekme domači navijači tudi napadli rezervno klop Beograjčanov.

Luka Dončić Oakland Navijač Šport Luka Dončić navdušen nad novo zmago svoje najljubše ekipe

Rivalstvo med Budućnostjo in Zvezdo je nove razsežnosti dobilo po lanskem finalu lige ABA, ko so Podgoričani premagali srbske prvake, po mnenju slednjih z očitno sodniško pomočjo. Navijaško vzdušje na vseh letošnjih medsebojnih obračunih je bilo sila napeto in prepojeno z nacionalnimi čustvi. Srbija in Črna Gora, tudi po letu 1991 dolgo združeni v isti državi, sta po osamosvojitvi slednje večkrat zašli v konflikte, posebej po črnogorskem priznanju Kosova.

Četrta tekma finala, ki se igra na tri dobljene tekme, bo v petek zvečer v Morači, morebitna odločilna peta pa tri dni kasneje v beograjskem Pionirju.

luka dončić Rivalstvo Šport Dončić slavil na Twitterju, slabe novice za njegove navijače
Komentarjev 5
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 18:38 18.april 2019.

    Bravo Amerika, lepo si uspela skregat nekdaj bratske narode. Narodi so pa tako neumni, da so padli na foro. Vse se vrača, vse se plača.

  • jjluka00 16:05 18.april 2019.

    =-Poiščite Gola Ženske v vaši soseski tukaj: Tiny.CC/Zenske

  • Polhar 15:07 18.april 2019.

    A sta vidva prebrala članek? Očitno ne, drugače ne bi tako komentirala. No pa da vama pomagam. Med Srbi in Črnogorci je bila tekma, Hrvat pa je trener črnogorskega kluba. Sta pa oba obremenjena z nacionalizmom, saj vidim, da vam ...prikaži več gredo Hrvat v nos, samo zato, ker so Hrvati, pa menda so žleht, pa nacionalisti so. Žalost in beda od komentatorjev!