Šport > Košarka
673 ogledov

Crvena zvezda po velikem incidentu do naslova prvaka

KK Crvena zvezda Reševalni pas/Twitter
Crvena zvezda je zmagovalka lige Aba.

Košarkarji beograjske Crvene zveze so letošnji zmagovalci regionalne lige Aba, potem ko so na današnji odločilni peti tekmi premagali Budućnost iz Podgorice s 97:54 (18:13, 47:21, 74:37) in v zmagah slavili s 3:2. Srbska ekipa je v zadnjih petih letih že četrtič osvojila to tekmovanje in si izborila nastop v evroligi v sezoni 2019/20.

Peta tekma se je zaradi neredov in napada na gostujoče igralce začela z enourno zamudo. Košarkarje črnogorske ekipe so namreč privrženci beograjskega kluba verbalno žalili že na poti od avtobusa do dvorane Aleksandar Nikolić, pri ogrevanju pa so na njih zmetali številne kovance, vžigalnike, plastenke, polnilce za telefon, kamenje, steklenice in stole. Manjša skupina beograjskih navijačev je vdrla na parket, tako da so se košarkarji črnogorske ekipe dvajset minut pred začetkom tekme umaknili v notranjost dvorane.

Crvena zvezda : Budućnost Huligani Šport Delije sramotno napadle košarkarje Budućnosti

Finalna tekma je minila v absolutnem zmagoslavju beograjske ekipe, ki si je že pred koncem druge četrtine priigrala 26 točk prednosti (47:21), v drugem polčasu pa je imela vse niti igre v svojih rokah.

Pri Crveni zvezdi je bil najbolj učinkovit Kelvin Rivers z 21, pri Budućnosti pa Norris Cole II z devetimi točkami.

Beograjska ekipa je na prvi finalni tekmi zmagala z 91:72, na drugi pa s 107:69, nato pa je zasedba iz Podgorice, sicer lanska branilka naslova v tem tekmovanju, dosegla dve zmagi. Najprej je v svoji dvorani slavila z 80:72, nato pa še s 84:80.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.