Šport > Košarka
1796 ogledov

Za Budućnost liga ABA ne obstaja več

Budućnost Crvena zvezda mts
V najboljšem črnogorskem klubu ne želijo več sodelovati z vodstvom lige.

Hrvaški košarkarski strokovnjak Jasmin Repeša po poročanju črnogorskih medijev ni več trener Budućnosti iz Podgorice. Repeša se je danes zjutraj z ekipo vrnil iz Beograda, kjer je črnogorski prvak izgubil odločilno peto tekmo lige Aba, se pogovoril z vodstvom kluba, nato pa po sestanku odstopil s položaja. Njegov odstop je klub sprejel.

KK Crvena zvezda Liga ABA Šport Crvena zvezda po velikem incidentu do naslova prvaka

Vodstvo kluba, ki uradnega sporočila v zvezi z odstopom Repeše še ni podalo, je po dogodkih v Beogradu, kjer so Črnogorci doživeli pravi linč, že zahtevali odstop vodstva lige Aba.

"V dogovoru z Nebojšo Čovićem (predsednik Crvene zvezde; op. p.) sta direktor lige ABA Krešimir Novosel in športni direktor Žarko Čabarkapa omogočila neregularnost na peti finalni tekmi in fizične napade na igralce Budućnosti. Te so obmetavali z vžigalniki, stoli in drugimi predmeti, po napadu velikega števila navijačev na parketu pa so se umaknili v garderobo in si pri tem reševali glavo," so zapisali pri Budućnosti.

"Naše igralce so napadli, bili so popolnoma nezaščiteni s strani policije, čeprav so bile obljube drugačne. Kar nekaj naših igralcev so navijači domačega kluba poškodovali. Pogoji so bili neregularni, v takem vzdušju se tekme ne igrajo, od vodstva lige Aba smo zahtevali, da se dvorana izprazni, ali pa da se tekma prestavi. Če bi naši igralci in člani strokovnega štaba ne bi ušli v slačilnice, bi lahko prišlo do smrtnih žrtev. Nato pa smo dobili zahtevo, da se v petih minutah vrnemo na igrišče, drugače se bo tekma registrirala z izidom 20:0 v korist domačih. V vseh dogodkih bomo obvestili klube, lastnike lige, z ljudmi, ki so nas privedli do tega nesprejemljivega in ponižanja vrednega položaja, nočemo imeti več opravka. Pod njihovim vodstvom za nas liga več ne obstaja, zahtevamo njihovo zamenjavo," so v sporočilu za javnost Črnogorci še izrazili svoje ogorčenje.

Budućnost | Avtor: Crvena zvezda mts Crvena zvezda mts

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.