Šport > Košarka
2940 ogledov

Prišel sin najboljšega strelca na uradnih tekmah slovenske izbrane vrste

Amar Alibegović Profimedia
Iz Bologne se bo preselil v Ljubljano.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je svoje vrste okrepil z novim nadarjenim igralcem s področja nekdanje Jugoslavije. Dres zmajev bo v prihodnjih dveh sezonah nosil Amar Alibegović, ki je doslej vso kariero preživel v Italiji, minulo sezono pa je bil del ekipe Virtusa iz Bologne, ki je osvojila evropski pokal.

Kot so še zapisali v taboru zmajev, je 26-letni Amar Alibegović sin najboljšega strelca slovenske moške reprezentance na uradnih tekmah, Teomana Alibegovića. Slednji je na uradnih tekmah dosegel 990 točk, 27 več od drugega na lestvici Gorana Dragića.

košarka SLO HRV Ob slovesu Šport S tem košem je Gogi zrušil rekord na svoji zadnji tekmi za reprezentanco

"Izredno srečen sem, da sem se pridružil tako velikemu klubu z bogato zgodovino. Komaj čakam, da pridem v Ljubljano, in da s soigralci začnemo treninge ter da v vseh tekmovanjih zabeležimo čim več zmag," je za klubsko spletno stran dejal Alibegović, ki se je Olimpiji pridružil za vsaj dve sezoni.

Alibegović je bil član bosanske reprezentance do 20 let, od leta 2019 dalje pa je tudi del članske reprezentance BiH, za katero je zaigral v kvalifikacijah za svetovni prvenstvi 2019 in 2023 ter v kvalifikacijah za EP 2022.

V italijanskem državnem prvenstvu je v minuli sezoni zaigral na 26 tekmah, beležil pa je 8,5 točke in 4,0 skoke na tekmo.

Amar Alibegović | Avtor: Profimedia Profimedia

"Amar Alibegović je zelo nadarjen košarkar, spremljali smo ga že kar nekaj časa, in veseli smo, da smo ga uspeli pripeljati v Ljubljano, kjer ga bomo lahko v dresu Cedevite Olimpije spremljali vsaj prihodnji dve sezoni. Ima izkušnje z igranjem v EuroCupu, nenazadnje je z Virtusom v minuli sezoni tudi osvojil naslov prvaka tega tekmovanja, zato nam bo zagotovo v veliko pomoč v obeh mednarodnih ligah, v katerih nastopamo. Veseli pa tudi dejstvo, da ima še obilo prostora za napredovanje v vseh segmentih svoje igre, z veseljem bomo spremljali njegov napredek v dresu Zmajev," je ob podpisu pogodbe z Alibegovićem povedal Sani Bečirović, športni direktor državnih prvakov.

"Zelo srečni smo, da smo uspeli Amarja prepričati, da se nam pridruži v Cedeviti Olimpiji. Gre za kvalitetnega, mladega igralca, ki igra z veliko energije, obenem pa ima veliko izkušenj. Dobro pozna Ljubljano, hkrati pa mi poznamo njega. Prepričani smo, da bomo odlično sodelovali, in da je pred nami dobra skupna sezona," pa je menil trener Jurica Golemac.

 
Komentarjev 2
  • radovednica 09:00 08.julij 2022.

    A tale tip je "nadarjen", a pri 26 letih? Nadarjen je lahko pri 15 do 17 letih, ne pa pri 26-ih. Pri teh letih igrajo "ne sedijo na klopi", dobrih evro klubov ali celo v NBA. Tale tip, za katerega ...prikaži veča prvič slišim, je lahko le "propala investicija" jugosov in ne neka dodana vrednost.

  • radovednica 08:56 08.julij 2022.

    Tako kot v nogometni Olimpiji, se je začela "plejada" dvomljivih jugosov tudi pri košarki. Seveda saj so zraven "propadli purgerji Cedevita". Se je že pospešil prihod raznoraznih tipov sumljivih preteklosti in najmanj zelo vprašljivih kvalitet. Teh sploh nimajo, podobno kot ...prikaži več tile dosedanji odsluženi "amerikanosi". Se vidi, da sta glavna kadrovika ćefurja, Bečirović in Golemac (ki mimogrede po več desetletjih tukaj) ne zna, bolj verjetno noće govoriti slovensko!! Tudi košarka je proti propadu!!!!