Šport > Košarka
63 ogledov

Ptuj mora KZS odšteti 70.000 evrov

Eurobasket 2013 Slovenija-Hrvaška Saša Despot
Mestna občina Ptuj in Košarkarska zveza Slovenije (KZS) sta dosegli poravnavo v sporu zaradi odpovedi sodelovanja Ptuja pri organizaciji evropskega prvenstva v košarki pred tremi leti.

Namesto prvotnih več sto tisoč evrov bodo stroški za ptujsko mestno blagajno zdaj znašali nekaj več kot 70.000 evrov. To je danes potrdil tudi ptujski mestni svet.

Ptujska občina in KZS sta pogodbo za dodelitev organizacije ene skupine prvega dela Eurobasketa 2013 sklenili leta 2011, po njej pa bi moral Ptuj prispevati okoli 600.000 evrov. A občina ni plačala niti kotizacije v višini 50.000 evrov.

KZS je zato lani vložil tožbo zoper Mestno občino Ptuj, februarja letos pa sta se strani dogovorili za poravnavo. Na tej podlagi bo ptujska občina v obdobju treh let KZS plačala skupno 35.100 evrov, enak znesek pa bo v tem obdobju namenila tudi obema delujočima košarkarskima kluboma na Ptuju. Nova postavka je vključena v rebalans letošnjega proračuna občine, ki ga je danes sprejemal mestni svet in je za 1,5 odstotka nižji od veljavnega proračuna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.