Šport > Košarka
597 ogledov

Randolph se je pohvalil z novim potnim listom

Anthony Randolph EPA
Anthony Randolph je prejel slovensko državljanstvo.

V Nemčiji rojeni košarkar Anthony Randolph, ki se s slovensko reprezentanco pripravlja na nastop na EuroBasketu 2017 (31. avgust do 17. september), je prejel slovensko državljanstvo, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

28-letnik, ki ga lahko igra na položajih krilnega centra oziroma centra, je bil leta 2008 kot 14. izbran na naboru lige NBA. V najmočnejši košarkarski ligi na svetu je preživel šest sezon. Najprej je bil član Golden State Warriors (2008-2010), nato New York Knicks (2010-2011) in Minnesote Timberwolves (2011-2012), na koncu pa še Denver Nuggets (2012-2014).

V Evropi se je proslavil v dresu Lokomitve Kuban, od leta 2016 pa je soigralec Luke Dončića pri madridskem Realu.

Randolph je za slovensko reprezentanco odigral dve tekmi. Proti univerzitetni ekipi Rusije je dosegel dvanajst točk, proti Ukrajini pa se je ustavil pri devetih.

"Navdušen sem, da sem prejel slovensko državljanstvo in uradno postal del slovenske košarkarske reprezentance. Veselim se nastopa na evropskem prvenstvu, kjer bom naredil vse, da dosežemo zastavljene cilje. Vedno se bom rad vračal v Slovenijo, nad katero sem navdušen," je povedal naturalizirani Slovenec.

Zadovoljstvo je izrazil tudi generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović. "Iskreno se zahvaljujemo državnemu zboru in vladi Republike Slovenije, pristojnemu ministrstvu, Petru Vilfanu in vsem ostalim, ki so pripomogli, da je Anthony Randolph prejel slovensko državljanstvo. Randolph je v pripravljalnem obdobju dokazal, da gre za izjemno osebo in odličnega igralca. Zelo dobro se je ujel z novimi soigralci ter strokovnim štabom. Slovenska reprezentanca je imela v zadnjih letih primanjkljaj na položaju krilnega centra. Verjamem, da se bo naša odločitev pokazala za pravilno tudi na evropskem prvenstvu," je povedal nekdanji vrhunski košarkar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice