Šport > Košarka
4683 ogledov

Randolph: Slovenija je čudovita

druženje s člani slovenske moške košarkarske reprezentance Anže Petkovšek Anthony Randolph na vlaku iz Ljubljane proti Celju.
"Vsi v reprezentanci so me pričakali z odprtimi rokami," pravi naturalizirani slovenski reprezentant Anthony Randolph.

Slovenska reprezentanca se je po dnevu odmora ponovno zbrala in na tretji cikel priprav odpotovala z vlakom. S prevoznim sredstvom, ki ga večji del reprezentantov ne uporablja pogosto. A drugače je z novim članom izbrane vrste Anthonyjem Randolphom: "Na vlaku sem bil nazadnje pred nekaj tedni. V Španiji Real Madrid pogosto na domače tekme potuje z vlakom."

"Vse reči z reprezentanco se dobro odvijajo. Resnično se počutim dobrodošlega, to je tisto, kar najbolj občutim. Vsi, ki so v reprezentanci so me pričakali z odprtimi rokami in mi omogočili, da se udobno počutim. In to kljub omejitvam, ki jih imam zaradi jezika," je dejal košarkar, ki si ga je strokovno vodstvo pred pripravami zaželelo kot naturaliziranega igralca. "Zaenkrat od slovenščine znam le pozdraviti zjutraj. Dobro jutro!" jezikovne omejitve nekoliko skuša odpraviti visoki košarkar, ki ga je sicer Slovenija očarala: "Gre res za prelepo deželo. Pokrajina je čudovita, vse te gore, drevesa ..."

Že na prvi tekmi, ki so jo Slovenci odigrali proti ruski univerzitetni izbrani vrsti, je bil Randolph ob omejeni minutaži drugi strelec, več točk od njega je dosegel le njegov moštveni kolega pri Realu Luka Dončić. "Tekma je bila dobra. Na prvem dvoboju ne gre za to, kdo je tvoj nasprotnik, ampak predvsem za tvojo ekipo. Da se vidi v kakšni kondiciji, formi so fantje. Pokazali smo precej dobrih stvari, a so tudi takšne, ki jih bomo morali še popraviti."

"Kokoškov je odličen trener. Veliko se lahko naučim od njega, lahko mi pomaga, da postanem boljši igralec. Po mojem mišljenju je prava oseba za vodenje takne ekipe kot smo mi, v smislu tega, da lahko na tekmi iz vsakega igralca potegne največ v danem trenutku," se sodelovanja s selektorjem Igorjem Kokoškovim veseli Randolph. Ta je o prvih kontaktih s Košarkarsko zvezo Slovenije dejal: "Poiskali so mojega agenta na to temo, od tam pa je vse skupaj hitro napredovalo. Seveda sem Luko vprašal o državi in povedal mi je same dobre stvari. Predstavil mi je tudi, zakaj si želi igrati za reprezentanco."

"Mislim, da je cilj igranje za kolajno. To je realen cilj glede na ekipo, ki jo imamo. Če bodo reči prišle skupaj na prav način in če bomo ostali zdravi, je kolajna uresničljiva. Do zdaj se o tekmecih sicer še nisem pozanimal," pravi 28-letni košarkar, ki je bil sicer rojen v Nemčiji, na naboru lige NBA pa je bil izbran kot 14. leta 2008. Kasneje je nosil drese ekip Golden State Warriors, New York Knicks, Minnesota Timberwolves in Denver Nuggets, v Evropi pa je blestel v dresu ruske Lokomotive Kuban in zdaj madridskega Reala.

Komentarjev 1
  • MK 16:13 01.avgust 2017.

    A doma da tudi noge v supergah na kavč? Hecn tip?!

Sorodne novice