Šport > Košarka
17 ogledov

Rannikko: "Slovenija polna odličnih igralcev!"

Sasu Salin prodira mimo Vladimerja Boise EPA
Slovenski košarkarji se bodo za uvrstitev četrtfinale spopadli s Finsko. V njej ima izjemno vlogo tudi nekdanji igralec Uniona Olimpije Teemu Rannikko.

Pomerili se boste s Slovenijo. Imate kakšnega prijatelja v njej?
V prvo smo se pomerili z Rusijo, kjer sem preživel dve leti v Himkiju in igral s peterico trenutnih ruskih reprezentantov. Nato je sledila še Gruzija, kjer igra Manučar Markoišvili, zdaj igramo s Slovenijo. Pri Olimpiji sem sicer igral le s Sašom Ožboltom. Vendar je zame vselej nekaj posebnega, ko se pomerim s Slovenijo. Upam, da bom prvič v življenju tudi zmagal proti njej (smeh).

Kakšna so pričakovanja pred dvobojem?
Zdaj imamo majhno možnost za uvrstitev v četrtfinale evropskega prvenstva. Na tekmo proti Sloveniji se bomo dobro pripravili, je pa jasno, da je ta ekipa polna odličnih košarkarjev, ki imajo izkušnje z igranjem v Evroligi.

Slovence poznate. Je to prednost za Finsko?
Slovenija je zelo dobra ekipa. Nič lažje mi ne bo, niti Sasuju, nobenemu ne bo lahko. Seveda bom dal strokovnemu štabu kakšno uporabno informacijo.

Ste presenečeni, da ste se uvrstili v drug del tekmovanja?
Niti ne. Verjamem, da so bili vsi drugi precej bolj. Zagotovo ste tudi vi presenečeni, da vidite Finsko tukaj v Vilni. Vedeli smo, da če bomo igrali dobro košarko in se bodo poklopili tudi ostali rezultati, da lahko napredujemo. In uspelo nam je. Seveda smo zelo zadovoljni s tem dosežkom.

Kako vaše nastope spremljajo na Finskem?
Seveda je doma košarka zdaj velika reč. Že celo poletje nas mediji pozorno spremljajo, do zdaj nas niso še nikoli tako. Ko smo se uvrstili na evropsko prvenstvo, je pozornost narasla, zdaj ko smo še napredovali, pa je vse še toliko večje. V Vilno prihaja več finskih novinarjev kot sem jih videl na katerikoli tekmi, ki sem jo odigral na Finskem. Očitno ljudem naš rezultat nekaj pomeni. Košarka je na Finskem še vedno zelo majhen šport, upam, da bo zdaj malce drugače. Da bo napredovala in bomo dobili še več takšnih mladih igralcev, kot je na primer Sasu Salin.

Pred leti ste igrali za Olimpijo. Se s Sasujem pogovarjate o ekipi, o Ljubljani ...
Seveda. Ko je lani podpisal za Olimpijo, sva se veliko pogovarjala. Povedal sem mu lahko veliko lepih reči. Zame je Ljubljana eno najlepših mest na svetu. Seveda bi si želel, da bi Sasu v minuli sezoni igral več. Upam, da bo pri trenerju Saši Filipovskemu dobil večjo priložnost in bo dokazal, da lahko igra na tako visokem nivoju. O Ljubljani lahko govorim le lepo.

Bi se v prihodnosti vrnili v Ljubljano?
Če bi bilo odvisno le od mene, bi se vsekakor vrnil. A nekdo iz kluba mi mora ponuditi pogodbo. Ne preostane mi nič drugega, kot da čakam (smeh).

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:53 12.september 2011.

    Še nekaj ur nas loči do tekme Slovenija:Finska... Napovejte izzid tekme in zadenite 40€: www.facebook.com/KosarkaManija!