Šport > Košarka
137 ogledov

Reprezentant okrepil Cedevito Olimpijo

Slovenija - Avstrija Anže Petkovšek Kvalifikacije za EP 2021 v košarki med Slovenijo in Avstrijo.
Luka Rupnik uradno član Cedevite Olimpije.

Slovenski košarkar Luka Rupnik je tudi uradno okrepil moštvo Cedevite Olimpije, je sporočil ljubljanski klub na spletni strani. Rupnik je dres zmajev nosil med letoma 2012 in 2016, s klubom pa je podpisal pogodbo do konca sezone 2021/22. Letošnjo sezono je sicer začel pri češkem Nymburku in se kasneje preselil v špansko Zaragozo.

Svojo košarkarsko pot je 27-letnik začel v domači Idriji, leta 2009 pa je oblekel dres ljubljanskega Slovana. Po treh letih na Kodeljevem ga je kariera zanesla v Stožice, leta 2016 pa je odšel v Forco Lleido. Še isto leto je nato oblekel dres Fuenlabrade, kjer je ostal do leta 2019, sezono 2019/20 pa preživel v dresu velikanov iz Antwerpa.

Prav v letošnjem letu je z belgijskim moštvom tudi osvojil naslov belgijskega pokalnega prvaka in hkrati postal najkoristnejši igralec belgijskega pokala. Finalni obračun pokala je sklenil s kar 21 točkami, osmimi asistencami, šestimi skoki ter dvema pridobljenima žogama.

Za Zaragozo je v sezoni 2020/21 zaigral na šestih tekmah španskega državnega prvenstva in v 12,8 minutah igre v povprečju dosegal 4,5 točke ter 2,7 asistence, v ligi prvakov pa je nastopil na dveh tekmah in v 18 minutah beležil 9,5 točke ter 2,5 asistence. Obenem je eden od stalnih članov slovenske reprezentance, nastopil pa je tudi na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah za EuroBasket 2022.

"Zelo vesel sem, da se po skoraj petih letih igranja v tujini vračam domov. Ko se je ponudila možnost, da zapustim Zaragozo, smo takoj stopili v kontakt s Cedevito Olimpijo, tako da smo v zadnjih nekaj dneh opravili ogromno pogovorov. Športni direktor Sani Bečirović mi je predstavil ambiciozen projekt, v katerega tudi sam verjamem, po pogovoru z glavnim trenerjem Jurico Golemcem pa sem se hitro odločil. Komaj čakam, da se fantom pridružim na parketu," je ob tem dejal Rupnik.

Luka Rupnik, Union Olimpija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"S podpisom pogodbe z Luko Rupnikom nadaljujemo idejo, ki smo jo izpostavili ob nastanku Cedevite Olimpije, ta ideja pa je, da jedro članske ekipe sestavljajo igralci s slovenskim potnim listom. Luka je odličen organizator igre, ki pozna ljubljansko okolje, tudi igranje v dresu zmajev mu ni tuje. Ne gre pa zanemariti niti dejstva, da se s številnimi igralci, ki so že del naše ekipe, pozna iz reprezentančnih akcij," je pristavil športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Komentarjev 1
  • liacrosni 18:40 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks

Sorodne novice