Šport > Košarka
31 ogledov

Rubio prispel v Minnesoto, prihaja še Pau?

Rubio prispel v Minnesoto Žurnal24 main
Več deset novinarjev in nekaj sto navijačev Minnesote Timberwolves je na letališču v Minneapolisu pričakalo Rickyja Rubia. Imajo ga za rešitelja letos najslabše ekipe lige NBA. A vsega ne bo mogel sam in tako se govori, da se pripravlja kupčija za Pauja Gasola.

Dve leti za tem, ko so ga Minnesota Timberwolves izbrali na naboru, je španski čudežni deček, danes 20-letni Ricky Rubio, prispel v Minneapolis. Čeprav je šel Rubio med profesionalce pri 14 letih, ga je pozornost, ki je je bil deležen na tamkajšnjem letališču, pošteno presenetila. Iz sebe ni spravil veliko besed, morda tudi zato, ker njegova angleščina ni najboljša. Tako so v najnovejši številki lokalnega časopisa kar na naslovnico natisnili kratek angleško-španski seznam uporabnih izrazov.

"Ta trenutek sem čakal dve leti," je dejal Jason Strand, lokalni pastor in velik navijač Timberwolvesov. Na sebi je imel dres Minnesote s številko 9 in napisom Rubio na hrbtu. "Ko so ga izbrali na naboru, sem bil super navdušen. Bal sem se, da ga ne bo nikoli k nam. Žena se je norčevala iz mene, ko sem na Youtubu gledal njegove posnetke."

Pau Gasol za Lova?

V Minnesoti verjamejo, da je Ricky rešitelj ekipe, ki je v zadnjih dveh sezonah izgubila 132 tekem. Ampak ali mu v kombinaciji s še enim mladeničem, centrom Kevinom Lovom, lahko uspe spreobrniti rezultatsko krivuljo? Nihče ne dvomi v Lova, a ni skrivnost, da bi si želeli izkušnega All-Star igralca. Tako se kot na dlani ponuja Pau Gasol. Los Angeles Lakers potrebujejo prevetritev, in če so se pripravljeni komu odreči, je to prav Pau, ki v letošnji končnici ni navdušil. Za Timberwolves bi bil dober tudi zato, ker je Španec in bi se Rubio lažje privadil na tujo deželo.

A le Love naj ne bi bil dovolj za Gasola. Tako se v ameriških medijih govori o naslednjih treh scenarijih: Gasol za Lova in drugi izbor na naboru (tako bi Jezerniki lahko na naboru v četrtek izbrali nujno potrebnega branilca - na primer Brandona Knighta); Gasol za Lova in Jonnyja Flynna ali Michaela Beasleyja; in tretja možnost - Gasol za drugi izbor na naboru in Flynna ali Beasleyja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.