Šport > Košarka
19 ogledov

Sagadin verjame v igralce in domač teren

Sagadin Mlajši člani U-20 Slovenija reprezentanca trening priprave Domžale Saša Despot
"Ti fantje niso kazali potenciala za evropsko špico. A imamo domač teren, uspelo nam je sestaviti optimalno ekipo, imamo zelo dober strokovni štab," je pred evropskim prvenstvom, ki se začenja čez dober mesec, optimističen selektor mlade reprezentance Zmago Sagadin.

"Večina slovenskih klubov je dovolj nespametna, da po koncu sezone ugasnejo svoj sistem. Namesto da bi mladi fantje dodatno individualno delali, da bi se v pasivnih mesecih dvignili na višjo raven," je nad trenutnim stanjem v slovenski košarki – podobno je pred časom razmišljal tudi selektor Božidar Maljković – zaskrbljen Zmago Sagadin, selektor slovenske košarkarske reprezentance do 20 let, ki jo od 12. do 22. julija čaka evropsko prvenstvo.

Od igralcev zahteva največjo možno angažiranost pri vsaki malenkosti in pravi, da bi bilo v nasprotnem primeru škoda žrtvovati poletje. Kolajne najtrofejnejši slovenski trener noče obljubljati, si jo pa goreče želi: "Če igraš doma, moraš pripraviti ambiciozen program. Veste, da je bila ta ekipa lani 11., predlani 10. Ti fantje niso kazali potenciala za evropsko špico. A imamo domač teren, uspelo nam je sestaviti optimalno ekipo, imamo zelo dober strokovni štab. Verjetno sem eden najbolj izkušenih trenerjev v Evropi. Nisem rekel, da sem najboljši, ampak eden najizkušenejših zagotovo. Znam postaviti stvari. Moteče objektivne okoliščine so na primer, da se nekateri fantje prodajajo."

V svojem slogu bo "Zmagadin" igro reprezentance podredil ekipi: "Veliko reprezentanc je, ki bodo gradile na nekem posamezniku. Mi bomo na ekipi in tu bo morda naša prednost. Verjamem v fante, verjamem v domač teren in mislim, da lahko evropsko prvenstvo pričakujemo optimistično."

Komentarjev 1
  • jokovine 18:13 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **