Šport > Košarka
21 ogledov

Sagadinovi še drugič ugnali prvake

prepelič pajić u-20 košarkarska reprezentanca KZS/www.alesfevzer.com
Slovenska reprezentanca mlajših članov je na zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom, ki bo med 12. in 22. julijem v Sloveniji, premagala vrstnike iz Španije z 80:74.

Slovenska reprezentanca mlajših članov na domače evropsko prvenstvo odhaja z dobro popotnico. V nedeljo so fantje še v drugo ugnali Španijo. Po uvodni četrtini, ki se je končala z neodločenim izidom 20:20, so naši fantje v nadaljevanju prevzeli pobudo. V 27. minuti je prednost narasla že na 18 točk (59:41). Košarkarji z Iberskega polotoka so nato strnili svoje vrste, se v zadnjih minutah približali na vsega dve točki zaostanka (70:68), a so izbranci Zmaga Sagadina tekmo vseeno varno pripeljali do konca.

"Ni lahko dvakrat premagat špansko reprezentanco, tako sem zadovoljen s tem, da smo jih včeraj visoko premagali, danes pa smo se tudi večji del tekme lahko kosali z njimi. Prvi polčas smo odigrali zelo dobro, vendar smo potem, ko smo vodili z dvajsetimi točkami razlike, popustili v obrambi. Sami veste, da je Španija aktualni mladinski prvak in velja za eno boljši ekip. Za nas so te dve zmagi dokaz, da se lahko kosamo z najboljšimi ekipami. Fantje so pred začetkom evropskega prvenstva zdravi in ni večjih poškodb. Določili smo tudi kapetana, ki je Klemen Prepelič, kar si je danes s svojo igro tudi zaslužil. Španija igra zelo umazano košarko in sodniki ne morejo nikoli zapiskati toliko osebnih napak. Jaz upam, da jim sodniki na evropskem prvenstvi ne bodo dovolili takšne igre, saj če jim to vzameš, potem po mojem mnenju niso tako dobri, kot mislijo, da so," je po tekmi dejal Sagadin.

Kapetanski trak je pristal na rami Klemena Prepeliča, s 24 točkami tudi tokrat prvega strelca: "Z igro in dvema zmagama nad špansko reprezentanco sem zadovoljen, saj Španija cilja na najvišja mesta na prvenstvu. Na prvi tekmi smo jim pokazali kdo je Slovenija, saj smo vodili že z 32 točkami razlike. Na drugi tekmi smo povedli z 20 točkami in tekmo pripeljali na napeto končnico. Po mojem mnenju nam to lahko koristi na prvenstvu, saj če bi nas Španija dvakrat premagala bi, če bi se srečali z njimi, lahko drugače gledali na tekmo, kar pa bi bilo za nas lahko že usodno. Trenerju Sagadinu se zahvaljujem za dodelitev vloge kapetana, ki jo bom poskušal upravičiti na terenu."

Pripravljalna tekma pred EP U-20:

Slovenija : Španija 80:74
Prepelič 24, 4 pod., Omić 14, 10 sk., Rupnik 11, 4 pod., Lapornik 9, Pajić 8, 7 sk.; Diez 18, 6 sk., Fernandez 17, Guerra 10, 7 sk..

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.