Šport > Košarka
188 ogledov

Še eno veliko košarkarsko ime odpovedalo nastop na SP

Ben Simmons Profimedia
Ben Simmons je odpovedal nastop za avstralsko reprezentanco na prihajajočem svetovnem prvenstvu v košarki.

Avstralec Ben Simmons, ki si kruh služi v ligi NBA, ostaja član Brooklyna tudi v prihodnji sezoni, ne bo pa igral na prihajajočem svetovnem prvenstvu na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji, je sporočila Avstralska košarkarska zveza.

"Ben potrebuje več časa za popolno okrevanje, se pa v prihodnosti veseli igranja za našo reprezentanco," je zveza zapisala na Twitterju.

Simmons je nazadnje dres avstralske izbrane vrste oblekel pred desetimi leti. Kasneje je večkrat naznanil, da bo igral za člansko zasedbo Avstralije, med drugim tudi na SP 2019 in olimpijskih igrah pred dvema letoma v Tokiu, a je nato pred začetkom turnirjev vselej odpovedal sodelovanje.

Giannis Antetokounmpo Šok za Grke Šport Giannis poškodovan, slaba novica tudi za slovenske navijače Francoska košarkarska reprezentanca SP V košarki Šport Zaradi poroke utegne Francija ostati brez MVP-ja lige NBA Paolo Banchero Hud udarec Šport Košarkar 'požrl besedo' in ne bo nastopal za Italijo

Avstralija bo na SP igrala v japonski Okinavi v skupini E skupaj z Nemčijo, Finsko in gostiteljico Japonsko. V drugem delu pa se bo v primeru napredovanja srečala s skupino F, v kateri igra Slovenija skupaj z Zelenortskimi otoki, Gruzijo in Venezuelo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.