Šport > Košarka
24 ogledov

Slokar v Lottomatico iz Rima

slovenija zbor 2010 ep litva uroš slokar Anže Petkovšek
Kolonija košarkarjev brez kluba v slovenski reprezentanci je zmanjšana za eno ime. Uroš Slokar, krilni center, se je namreč dogovoril z rimsko Lottomatico.

Slovenski reprezentančni krilni center Uroš Slokar se je dogovoril za sodelovanje z rimsko Lottomatico, s katero se bo poskušal uvrstiti v Evroligo, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije. Slokar bo z novimi delodajalci podpisal dvoletno pogodbo.

"Zadovoljen sem, ker sem sklenil dvoletni dogovor z Lottomatico, ki sicer v minuli sezoni ni imela najboljših rezultatov, a si v letu ali dveh želi vrniti v evroligo, kar se za klub s takim ugledom tudi spodobi," je uvodoma dejal Ljubljančan, ki bo moral za dokončen podpis pogodbe uspešno opraviti še zdravniške preglede.

Slokar se v Italijo vrača po sezoni 2009/10, ko je nosil dres Montepaschija Siene, še pred tem pa je igral tudi pri Pafu Bologni (2008/09) in Benettonu iz Trevisa (2003 do 2006). "Čas bo pokazal, ali je bila odločitev prava, čeprav sem za zdaj zelo vesel, da se vračam v Italijo, kjer sem že preživel nekaj let in kjer mi je bilo zelo všeč," je dodal 210 centimetrov visoki krilni center, ki je minulo sezono zelo dobro igral v dresu Assignie Manrese: "Z igranjem pri Manresi sem bil zelo zadovoljen, bom pa Španijo malce pogrešal in upam, da se bom še kdaj vrnil tja. Tudi s Pirenejskega polotoka sem imel nekaj ponudb, a sem se, tudi zaradi ciljev Lottomatice v prihodnosti, odločil za Rim."

Osemindvajsetletni Slokar je za slovensko člansko reprezentanco prvič zaigral 19. avgusta 2003 in na vseh tekmah skupaj zbral 643 točk, kar ga na večni lestvici uvršča na 15. mesto, med zdajšnjimi reprezentanti pa celo na tretje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.