Šport > Košarka
206 ogledov

Slovenci priigrali že 11. kolajno na MOI

slovenija 3x3 košarka MOI KZS/Twitter
Slovenski športniki na MOI v Buenos Airesu nizajo uspeh za uspehom.

Slovenski košarkarji Dan Osrečki, Jan Razdevšek, Adrian Hirschmann in Erik Groznik so na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu osvojili bronasto kolajno. V tekmi za tretje mesto so z 21:13 nadigrali Ukrajino.

Slovenci so v novi olimpijski disciplini za Tokio 2020 pred tem izgubili dvoboj z Belgijci za veliki finale z 12:14, a se pravočasno pripravili za dvoboj z Ukrajino, ki je po podaljšku izgubila z Argentino.

V malem finalu je bil izid izenačen le v prvem delu, po izidu 10:10 pa je slovenska četverica dosegla delni izid 9:0 in dobre tri sekunde pred koncem je bilo jasno, da se bo slovenski tabor v Argentini veselil še 11. kolajne po 11 dneh tekmovanj. Z 12 točkami, štirikrat je zadel tudi z razdalje, kjer koš šteje dvojno, je bil najučinkovitejši v slovenski vrsti Hirschmann.

"Sem smo prišli z željo po kolajni. Najprej smo morali prestati skupinski del. V četrtfinalu smo imeli z Rusi močne tekmece in mislim, da bi to moral biti polfinale. Prav v polfinalu pa smo imeli nekaj nesreče z Belgijci, Ukrajince pa smo nato v tekmi za tretje mesto poteptali in prišli do brona," je turnir opisal Osrečki.

O današnjih tekmah pa je dodal: "Z Belgijci smo imeli težave pod košem, kjer smo dobili 14 točk in tam izgubili tekmo. Na tej tekmi smo bili premalo agresivni. Z Ukrajino smo šli nato na vse ali nič, bili malo nervozni, a ko smo se sprostili, smo šli do konca."

V velikem finalu je Argentina z 20:15 premagala Belgijo. V ženski konkurenci so se zlata veselile Američanke, srebrne so bile Francozinje in bronaste Avstralke.

Kolesarja Aljaž Omerzel in Anže Skok sta na ekipni kolesarski preizkušnji nastopila še na kriterijski vožnji, v kateri se je s sedmim mestom izkazal Omerzel, Skok je bil 31. Z novimi 25 točkami sta Slovenca v skupni razvrstitvi na koncu napredovala na 13. mesto. Zmagala sta Kazahstanca Gleb Brusenskij in Jevgenij Fedorov.

Slovenske kolajne:

- zlato:
Kaja Juvan, tenis, posamezno
Kaja Juvan, tenis, dvojice (Iga Swiatek, Poljska)
Lan Tominc, kajak, slalom

- srebro:
Vita Lukan, športno plezanje
Toni Vodišek, kajtanje

- bron:
Tina Čelik, plavanje, 50 m prsno
Neža Klančar, plavanje, 50 m prosto
Neža Klančar, plavanje, 100 m prosto
Metka Lobnik, judo, do 78 kg
Metka Lobnik, judo, ekipno
košarka 3x3 (Dan Osrečki, Erik Groznik, Adrian Hirschmann, Jan Razdevšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice