Šport > Košarka
1340 ogledov

Slovenci v osmini finala s Kanado, dvoboj odločen že precej pred koncem

Jan Vide KZS
Slovenski košarkarski upi obstali v osmini finala.

Slovenska košarkarska reprezentanca do 19 let je v osmini finala svetovnega prvenstva v Debrecenu naletela na previsoko oviro. Slovenske upe so precej zanesljivo odpravili kanadski vrstniki, ki so zmagali z 90:69.

V slovenski ekipi je še največ točk dosegel Sergej Macura, ki je zbral 15 točk (7 skokov), doslej najboljši slovenski posameznik Jan Vide, ki je v osmino finala vstopil s povprečjem 20.7 doseženih točk, pa je ob skromnem metu iz igre 4-17 tokrat vknjižil 12 točk.

Prva četrtina se je sicer končala z izenačenim rezultatom pri 23:23, nato pa Slovenci njiso uspeli več slediti razpoloženim Kanadčanom. Ti so drugih 10 minut dobili z delnim izidom 20:11 in na glavni odmor tako odšli z devetimi točkami naskoka. Pred zadnjo četrtino so tekmeci svojo prednost podvojili (65:47), nato pa povsem mirno nadzirali preostanek srečanja. Na polovici zadnje četrtine se je Slovenija približala na 12 točk zaostanka, vendar bližje ni šlo.

Kanadčani so dobili skok (51:42) in bili natančnejši iz igre, za dve točki so zadeli 51,9 odstotkov metov (Slovenija 41,3), za tri pa 36,0 (20,8). Precejšnja razlika v korist slovenskih tekmecev je bila tudi pri uspešnih blokadah (6:1).

V skupinskem delu je Slovenija premagala Libanon in Madagaskar ter po zelo tesni končnici, še v zadnji četrtini je vodila za 12 točk, izgubila proti ZDA.

Jan Vide | Avtor: KZS KZS

V nadaljevanju tekmovanja Slovence tako čaka boj za deveto mesto. Naslednja tekma slovenske reprezentance bo na sporedu v petek, 30. junija, ko se bo pomerila s poraženci dvoboja med Egiptom in Turčijo.

  dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.