Šport > Košarka
27 ogledov

"Slovenija ali Finska? Vseeno!"

Juan Carlos Navarro Pau Gasol Reuters
Slovenija na evropskem prvenstvu v Litvi (še) ni prepričala nikogar. Tudi ne Špancev in njihovega selektorja, ki v četrtfinalu čakajo na boljšega iz današnjega dvoboja med Slovenijo in Finsko (14.30).

"Čeprav se zdi, da je Slovenija superiorna v dvoboju s Finsko, menim, da še ni popolnoma jasno, s kom bomo igrali za uvrstitev v polfinale. Finci imajo življensko priložnost, kar nekaj njihovih igralcev pa igra na zelo visoki ravni," je po zmagi nad Francijo razmišljal španski selektor Sergio Scariolo, njegov soimenjak Llull pa prav tako ni želel napovedati, da se bo Španija v Litvi pomerila s Slovenijo. "Pravzaprav nam je vseeno. Osredotočeni smo le nase in našo igro. Verjamemo v uvrstitev v polfinale," je bil optimističen španski branilec.

Španci, ki veljajo za velike favorite prvenstva, se tako pretirano ne obremenjujo s četrtfinalnim tekmecem, nekoliko drugače pa so po mnenju mnogih storili Francozi. Ti so proti španski furiji nastopili brez treh igralcev, celotno tekmo pa sta izpustila tudi zvezdnika lige NBA Joakim Noah in Tony Parker. Cilj verjetno ni bil izogniti se Sloveniji, ki je sicer Francijo na zadnjih velikih tekmovanjih premagovala, ampak Litvi v polfinalu. Francija se bo, če bo v četrtfinalu premagala Grčijo, za finale borila z zmagovalcem dvoboja med Srbijo in Rusijo ali Makedonijo.

"Mickael Gelabale je še vedno poškodovan, zdravnik naše ekipe pa me je prosil, naj ne tvegam niti z Joakimom Noahom, ki ima težave z mečno mišico. Nekoliko drugače je s Parkerjem. Ta je na zadnjih tekmah odigral veliko minut, zato smo se odločili, da mu namenimo počitek. V četrtfinalu ga želimo svežega, kjer se igra najpomembnejša tekma," je svojo odločitev poskušal pojasniti francoski selektor Vincent Collet.

Komentarjev 3
  • bluesky 13:16 12.september 2011.

    Španci lahko z nami igrajo en polčas pa je dost za zmago, na žalost

  • KOŠARKAmanija 11:51 12.september 2011.

    Še nekaj ur nas loči do tekme Slovenija:Finska... Napovejte izzid tekme in zadenite 40€: www.facebook.com/KosarkaManija!

  • Urko 11:39 12.september 2011.

    Pišete bedarije. Ni rečeno, da bo Rusija zmagovalka skupine F, da bi se pomerila s Srbijo.