Šport > Košarka
250 ogledov

Slovenija dobila protikandidatke

Arena Stožice Saša Despot
Za organizacijo naslednjega evropskega prvenstva v košarki se poteguje sedem držav, med njimi tudi Slovenija.

Za organizacijo evropskega košarkarskega prvenstva 2021 se bodo poleg Slovenije potegovale še Češka, Estonija, Nemčija, Gruzija, Madžarska in Italija, je sporočila Fiba Europe. Odločitev o štirih gostiteljih - eden od njih bo organiziral tudi zaključno fazo - bo Fiba Europe sporočila po zasedanju novega upravnega odbora julija letos.

"Veliko zanimanje za organizacijo evropskega prvenstva 2021 potrjuje, da je privlačnost tega tekmovanja zelo velika, če ne še višja kot v preteklem obdobju. Prepričani smo, da bomo med kandidati našli štiri idealne gostitelje," je ob tem povedal direktor Fiba Europe Kamil Novak.

Zadnje dve evropski prvenstvi sta imeli več gostiteljev. Leta 2015 so predtekmovalne skupine potekale na Hrvaškem, Nemčiji, Latviji in Franciji, 2017 pa na Finskem, Izraelu, Romuniji in Turčiji. Evropska prvenstva bodo odslej potekala vsaka štiri leta, Slovenija bo tako naslov evropskih prvakov ohranila do leta 2021.

Fiba Europe je ob tem še zapisala, da je zanimanje izrazilo trinajst kandidatov ter da je podaljšala rok oddaje kandidatur za ženski eurobasket 2019 do 15. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice