Šport > Košarka
27 ogledov

Slovenija ostaja brez Evrolige?

Stožice, koncert, Sidhharta Nik Rovan
Po namigih s Hrvaškega se utegne zgoditi, da Slovenija, ter tudi Hrvaška in Srbija, v prihodnje morda ne bodo imele svojega zagotovljenega predstavnika v Evroligi.

Vseeno naj bi si balkanske ekipe evroligaško udejstvovanje lahko priigrale prek lige ABA, od koder bi med evropske prvokategornike neposredno odpotovali prvi dve ekipi, tretja pa bi se spopadla s sitom kvalifikacij, poroča Jutarnji list, po navedbah katerega je informacijo potrdil Roman Lisac, direktor lige ABA. "Takšna ideja v Evroligi obstaja, ni pa še znano, ali bo sprejeta. Evroliga odslej ne bo več zanemarjala ruskega trga, ki šteje 150 milijonov prebivalcev," ga je citiral omenjeni vir.

A ob našem klicu je eden najvplivnejših mož v rahlem nasprotju s pričakovanji zatrdil: "To je novinarska klobasa. Citirajo me, da sem to rekel, a to ni res. Ne vem, koliko je novinarska raca ali ne, a ni bilo tako rečeno, kot je bilo napisano." Torej se ni bati, da bi Slovenija ostala brez svojega predstavnika? "Ne vem, kaj bo in kako bo. Ta trenutek ni tako, gotovo ne. Ne vem, kako bo v prihodnosti. Jeseni igra Olimpija Evroligo." Za morebitno potrditev ali ovrženje informacije smo poskušali priklicati še Radovana Lorbka, drugega človeka organizacije Uleba, a nam ga še ni uspelo dobiti na telefon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.