Šport > Košarka
1019 ogledov

Slovenke do naslova evropskih prvakinj

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca Twitter
Mlade slovenske košarkarice so postale evropske prvakinje do 16 let v diviziji B.

Reprezentanca deklet v mladinski konkurenci do 16 let je v finalu evropskega prvenstva v košarki zanesljivo premagala Portugalsko z izidom 71:56 in brez izgubljene tekme osvojila zlato medaljo. Mlade slovenske košarkarice so v Sofiji dosegle zgodovinski uspeh ter Sloveniji poleg izjemnega prvega mesta priigrale napredovanje v divizijo A.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca | Avtor: Twitter Twitter

Mlade košarkarice so zgodovinski obračun s Portugalkami začele hrabro ter že v uvodnih minutah zagospodarile na igrišču. Po hitrem vodstvu Slovenije, je po uspešnem metu Ane Vite Mićunović v šesti minuti na semaforju kazalo 13:4, na začetku druge četrtine pa so Slovenke z delnim izidom 8:0 povišale že na 23:7.

Portugalke naleta naših košarkaric niso uspele zaustaviti, ob polčasu je prednost Slovenije znašala visokih petnajst točk (37:22). V prvih dvajsetih minutah je izjemno igro prikazala Tara Pulević, ki je v dobrih petih minutah dosegla kar 9 točk.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca | Avtor: Twitter Twitter

Portugalke tudi v drugem polčasu niso uspele ujeti priključka. Varovanke selektorja Gašperja Sluge so s consko obrambo in odličnim skokom povsem zatrle portugalski napad, na drugi strani pa so z moštveno igro prihajale do izdelanih metov.

Prednost Slovenije je pred zadnjimi desetimi minutami znašala 17 točk, kar je bilo seveda dovolj za miren zaključek srečanja ter zaslužen in zgodovinski uspeh slovenskih košarkaric. Mojca Jelenc je z izjemno predstavo in novim dvojnim dvojčkom, ko je vpisala 15 točk in 10 skokov, prejela naziv najkoristnejše igralke finala (MVP), Zala Šrot (devet skokov) in Tara Pulević sta prispevali po 11 točk.

"Igralke so še enkrat več pokazale, da so prave zmagovalke. Po včerajšnji zmagi se niso zadovoljile in so danes odigrale izjemno tekmo ter zasluženo dvignile lovoriko. Čestitke vsem za osvojeno prvo mesto, brez praske in na splošno dobro reprezentančno akcijo. To je velik uspeh za slovensko žensko košarko. Zahvala sodelavcem v strokovnem štabu - Blaž, Luka, Vesna, Rok in Tomo so dodali svojo vrednost h končnemu uspehu. Zahvala zvestim navijačem za vso podporo, ki smo jo bili deležni. In srečno vsem v novi sezoni," je bil zadovoljen Gašper Sluga, selektor reprezentance deklet do 16 let.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca | Avtor: Twitter Twitter

Zlato medaljo so osvojile Ana Vita Mićunović, Blaža Čeh, Tara Pulević, Ula Ude, Alina Kvrgić, Zala Šrot, Hana Ivanuša, Sara Burgar, Ana Nuša Anžič, Anja Dragar, Mia Žekš in Mojca Jelenc. Na širšem reprezentančnem spisku so bile Sara Sambolić, Hana Sambolić, Sara Garić, Lia Oberč in Katja Sever.

Komentarjev 1
  • notna 12:56 25.avgust 2019.

    bravo naša punce čestitke