Šport > Košarka
16 ogledov

Smodiš iz CSKA-ja v zagrebško Cedevito

pokal ex-yu slovenija hrvaška stožice Benjamin Kovač
Slovenski reprezentančni krilni center Matjaž Smodiš, ki je nazadnje igral za CSKA iz Moskve, bo v prihodnji sezoni nosil dres zagrebške Cedevite.

"Pogovori s Cedevito so v teku že kar nekaj časa in zdi se mi, da je to odlična ekipa in odlično okolje zame, saj bom blizu doma, klub pa je tudi dobro organiziran. To bo velik izziv zame, saj ima klub visoke želje, tudi po uvrstitvi v Evroligo. Verjamem, da je to ena najbolj organiziranih ekip na prostoru nekdanje Jugoslavije in da je taka sredina v tem trenutku najprimernejša zame," je odločitev za prestop k zagrebški Cedeviti pojasnil Matjaž Smodiš. "Vesel sem, da smo našli skupni jezik, in verjamem, da nas čaka lepa, zanimiva in uspešna sezona. Biti skoraj doma, oziroma blizu doma, je zame nekaj posebnega, saj je nostalgija leto za letom večja. Imel sem tudi možnost, da me v svoje vrste vzame eden izmed večjih evropskih klubov, na kar sem potihem upal, a do tega ni prišlo."


"Po ponudbi Cedevite, po pogovoru z vodstvom in po premisleku, kaj vse to prinaša zame in za mojo družino, preprosto nisem imel več druge izbire. Mislim, da sem se odločil pravilno,"
je dejal pomočnik kapetana slovenske moške članske reprezentance. 31-letni in 205 centimetrov visoki krilni center je svojo kariero začel pri Krki, s katero je leta 2000 osvojil naslov prvaka lige Telemach, potem pa se podal h Kinderju iz Bologne, katerega dres je nosil tri sezone in leta 2001 z njim postal prvak Evrolige. Kasneje se je preselil k mestnemu tekmecu Climamiu (leta 2004 z njim igral v finalu Evrolige), od tod pa leta 2005 k CSKA-ju iz Moskve, s katerim je dvakrat osvojil tudi Evroligo (2006 in 2008), v letih 2007 in 2009 pa je igral v njenem finalu. S slovensko reprezentanco je največji uspeh doživel na evropskem prvenstvu na Poljskem, na katerem je bila Slovenija četrta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.