Šport > Košarka
13 ogledov

Smodiš: "Vedno za volanom ali sovoznik"

smodiš mamić cedevita Zeljko Hladika/PIXSELL
Veliko, sam bi potrdil, da zagotovo preveč, se je ugibalo o naslednjem klubu slovenskega košarkarskega reprezentanta Matjaža Smodiša. Naposled se je Dolenjec odločil za zagrebško Cedevito. Smokija ni strah pritiska: "To jemljem pozitivno in kot motiv za izpolnitev pričakovanj."

Njegova Krka, Olimpija, Olympiacos so bili klubi, ki so se omenjali kot možne nove destinacije pomočnika kapetana slovenske košarkarske reprezentance Matjaža Smodiša. Namig na Zagreb je poslal že z izjavo, da se zanj zanimajo klubi iz okolice Novega mesta. No, naposled je res podpisal za zagrebško Cedevito, lanskega finalista hrvaškega prvenstva in tretje moštvo Eurocupa, ki bo tudi v letošnji sezoni nastopal v taistem tekmovanju.

"Kjerkoli sem igral, sem imel občutek, da sem ali za volanom ali sovoznik," je bil o svoji vlogi na tiskovni konferenci ob predstavitvi slikovit Smoki: "Glede tega ne vidim problema ali pritiska. Moje ime in kar sem doslej v karieri napravil, nostita pritisk tako v klubu kot v reprezentanci. To jemljem pozitivno in kot motiv za izpolnitev pričakovanj."

Po 11 zaporednih letih v Evroligi – Smodiš jo je trikrat osvojil in še trikrat igral v finalu – Novomeščan ne bo nastopil v tem tekmovanju, a se mu v prihodnje seveda ne odreka. Za podpis na pogodbi pa je odločila predvsem bližina Novega mesta: "Moja kariera se bliža koncu. Igrati in osvajati Evroligo mi pomeni izziv, a prišel je čas za družino na prvem mestu. Kakovost življenja pomeni več od drugih izzivov in Cedevita se je v tem smislu pojavila kot idealna rešitev."

V klubu, ki šteje šele 20 let in še ni osvojil lovorike, zato je teh po velikih vlaganjih skupine Atlantic Group še kako lačen, ne skrivajo ponosa, da so pripeljali košarkarsko veličino. "Ta poteza kaže načrte, da gremo v projekt ambiciozneje. Priložnost za podpis z Matjažem se je ponudila nenadoma. Gre za košarkarja, ki je igral v velikih klubih in je tudi to poletje imel ponudbe velikih klubov. Za nas je mala zmaga že podpis pogodbe z njim," je bil zadovoljen predsednik Mladen Veber.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.